Nova vest
Košarka

Sreda, 29.02.2012.

11:25

Nekada talenat, danas teškaš

Skoro devet godina pošto je 2003. izabran na NBA draftu kao deveti pik, Majk Svitni ima preko 200 kilograma i igra u portorikanskoj ligi.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Iste godine na draftu učestvovao je i Darko Miličić koji je kao drugi pik izabran od strane Detroit Pistonsa.

I dok NBA karijera našeg košarkaša još uvek traje, isto se ne bi moglo reći i za Svitnija.

Svitni je u NBA ušao kao zvezda košarkaškog koledža u Džordžtaunu. Niksi su ga u prvom krugu NBA drafta 2003. birali za svoj klub i tu započinje profesionalnu karijeru. Posle dve godine i 42 odigrane utakmice u Niksima trejdovan u Čikago Bulse.

Visoki krilni centar se tokom karijere više puta borio sa viškom kilograma, i bio upozoravan da bi mogli da mu ugroze karijeru profesionalnog košarkaša. U periodu od 2007/09 ni jednom se nije pojavio na terenu.

U leto 2009. priključio se ekipi Boston Seltiksa i odigrao nekoliko utakmica u letnjoj ligi. Bio je pozvan i u trening kamp Seltiksa i pokušao da se vrati na staze stare slave, ali su mu se ubrzo zahvalili na saradnji. Posle okončanja štrajka NBA igrača, ove sezone, Boston mu je pružio još jednu šansu, ali i taj pokušaj se neslavno završio.

Za četiri sezone u NBA odigrao je ukupno 233 utakmice, a poslednji nastup imao je u ekipi Boston Seltiksa 2006/07. godine.U proseku je beležio 6.5 koševa i 4.5 skokova po utakmici.

Svitni je u januaru ove godine potpisao ugovor sa Vakeros de Bajamonuom, članom portorikanske košarkaške lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve