Nova vest
Košarka

Nedelja, 26.02.2012.

08:27

Lav najbolji trojkaš na 'Ol staru'

Košarkaš Minesota Timbervulvsa Kevin Lav osvojio je titulu za najboljeg trojkaša tokom ’Ol star’ vikenda u Orlandu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Lav je na putu do titule pobedio Rajana Andersona, bivšeg pobednika Džejmsa Džonsa, Entonija Moroua, koji se takmičio u dresu pokojnog Dražena Petrovića, i Kevina Duranta, inače najboljeg trojkaša u celoj ligi.

Zanimljivo je da je Lav na to takmičenje došao sa najlošijim procentom šuta za tri poena od svih takmičara, a na kraju je postao prvi pobednik takmičenja u šutiranju trojki kojem to nije osnova igre.

Kada sam prošao draft rečeno mi je da ne bi trebalo da šutiram trojke. To je bila motivacija za mene. Znao sam da mogu to i nisam smatrao da treba da prestanem, jednostavno zbog svoje visine ili pozicije na kojoj igram“, rekao je Lav.



Lav je tokom svoje debitantske sezone poslušao kritičare i u većini slučajeva šutirao unutar linije za tri poena, ali je potom napredovao. Prošle godine imao je procenat šuta za tri poena od 41 odsto, a trenutno on stoji na 36.

Moja pozicija se menja, momci kao Dirk Novicki i Lamarkus Oldridž samo su neki od igrača koji bez problema pogađaju trojke i daju drugu dimenziju svojoj igri. Ovo, ipak, ne znači da ću sada da šutiram samo trojke do kraja sezone. Po tom pitanju neću dozvoliti da me ova titula udari u glavi, ali ona pokazuje koliko sam rada uložio sa Terijem Porterom, pomoćnim trenerom, koji je dva puta bio vicešampion. Ova nagrada je za njega“, naglasio je Lav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu