Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 20.02.2012.

10:49

Božić: “Najdraži trofej”

Kapiten Partizana Petar Božić posle trijumfa ‘crno-belih’ u Kupu Radivoja Koraća istakao je da više i ne zna koji je trofej po redu osvojio.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Partizan je u nedelju u Nišu, pobedom nad Crvenom zvezdom sa 64:51, osvojio Kup petu godinu zaredom, koji je ujedno bio 13. u istoriji kluba.

Teško je rečima opisati ovaj osećaj, mislim da je ovo 15. finale zaredom koje smo dobili. Presrećni smo, svaki novi trofej je dokaz kvaliteta, prolivenog znoja i napornog rada, kruna svega toga. Bilo je predivno, ovaj pehar mi je najdraži jer je poslednji osvojen. Hvala neverovatnoj publici koja nas je vodila do uspeha”, rekao je Božić.

Centar Miroslav Raduljica bio je presrećan posle finala.

Najzad sam došao u pravi klub koji osvaja trofeje. Ambijent je bio sjajan, presrećan sam što smo trijumfovali. Želeo bih da pohvalim i jedne i druge navijače, Partizana i Zvezde jer su i oni bili sjajni. Za ovakve momente se živi”, naglasio je Raduljica.

Mačvanu je osvojeni Kup Radivoja Koraća prvi trofej u dresu Partizana.

Smatram da smo igrama na turniru zaslužili ovaj pehar. Dobro smo se spremili i pokazali kvalitet. Utakmica je bila teška, odlučile su sitnice, a mi smo odigrali najbolju odbranu ove sezone. I Zvezda je pokazala da je jedna od najjačih ekipa Jadranske lige, odlično su se borili i parirali nam. Srećan sam zbog prvog trofeja, zbog ovog sam se vratio u Srbiju i drago mi je da sam deo ove ekipe”, istakao je Mačvan.

Još jednom je Dušan Kecman pokazao koliko njegovo dragoceno iskustvo znači u presudnim momentima utakmice.

Ovo mi je četvrti Kup u dresu Partizana, svaka čast momcima što su mi pružili priliku da ga osvojim. Finale je bilo vrlo tvrdo, ali i kvalitetno. Zvezda je pružila odličan otpor, ali smo u poslednjoj četvrtini imali bolju koncentraciju i smirenost i na kraju zasluženo se radovali. Hvala publici, bili su sjajni. Nema nikakve euforije, sezona tek ulazi u rasplet, ima još dosta da se igra”, rekao je Kecman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve