Nova vest
Košarka

Petak, 27.01.2012.

02:14

Fil Džekson preuzima Nikse?

Njujork Niksi su oformili jedan od najatraktivnijih timova u NBA ligi, ali tim iz "velike jabuke" i dalje nema rezultate.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Karmelo Entoni, Amare Stodemajer, Tajson Čendler, Beron Dejvis, su "All Star" imena, ali su Niksi tek deseti tim Istoka sa skorom 7-11.

Zbog toga mediji u SAD sve češće pišu da su Majku D'Entoniju odbrojani trenerski dani u Njujorku, a kao nasledni se pominje veliki Fil Džekson.

Iako se nakon prošle sezone najtrofejniji NBA trener (11 titula) penzionisao, mnogi očekuju njegov povratak i početak nove ere.

Džekson je i kao igrač osvojio dve NBA titule, upravo kao igrač Njujork Niksa (1970. i 1973), pa ga svi vide kako sedi na klupi u "Medison Skver Gardenu".

"Njujork je za mene nešto posebno. Tamo sam proveo najuzbudljiviji period u svom životu. Sada ne osećam želju za povratkom na klupu, ali ostavio sam dovoljno prostora da primim ponudu koja bi me naterala da se predomislim. Nikada ne reci ne", rekao je Džekson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

6 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu