Nova vest
Košarka

Sreda, 11.01.2012.

14:41

Kobi i LBJ predvode "drim tim"

Američku košarkašku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. predvodiće Kobi Brajant i Lebron Džejms, objavili su lokalni mediji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Preliminarnu listu, pored Džejmsa i Brajanta čine još 17 igrača: Lamarkus Oldridž, Karmelo Entoni, Čonsi Bilaps, Kros Boš, Tajson Čendler, Kevin Durent, Erik Gordon, Blejk Grifin, Dvajt Hauard, Andre Igudala, Kevin Lav, Lamar Odom, Kris Pol, Derik Rouz, Dvejn Vejd, Rasel Vestbruk i Deron Vilijams.

Selektor Majk Kžiževski imaće mnogo problema da odredi tim od 12 igrača koji će putovati u London.

Krenimo od pozicije plejmejkera. Kris Pol i najmlađi MVP lige Derik Rouz verovatno imaju zacementirano mesto, a ukoliko Kžiževski odluči da povede tri organizatora igre, za poslednje mesto konkurisaće Deron Vilijams i Rasel Vestbruk. S obzirom da je Vestbruk mnogo kritikovan zbog svoje igre, D-Will ima prednost koju mu daje i iskustvo od pre četiri godine iz Pekinga.

Na poziciji “dva” biće Dvejn Vejd i Kobi Brajant, pa je pitanje mogu li se u timu zadržati Čonsi Bilaps i Erik Gordon. Ali, s obzirom da su zonska odbrana i zonski presing uzrokovali probleme SAD-u u Kini 2008. godine (mnogo izgubljenih lopti), Bilaps i Gordon mogu očekivati šansu kao dobri šuteri.

LeBron Džejms, Kevin Duretn i Karmelo Entoni će igrati na poziciji “trojke”, tako da će tim verovatno morati da napuste Lamar Odom i Andre Igudala. Međutim, iako je statistički daleko od ostalih saigrača, Odom je uvek bio miljenik trenera i selektora, pa ne bi iznenadilo da se igrač Dalas Meveriksa pojavi u Londonu.

Problem Kžiževskom predstavljaće igrači na poziciji krila. S obzirom da Džejms i Durent mogu lako da čuvaju svakog krilnog igrača, a uz to mogu da trče danima po terenu, pitanje je da li je u timu SAD-a neophodan igrač na poziciji “četiri”?

Na tim mestima konkurišu akrobata Blejk Grifin i mnogo bolji skakač i trojkaš Kevin Lav. Ono bi trebalo dap rave društvo Dvajtu Hauardu, a snagu centarskoj liniji trebalo bi da donese i prisustvo Tajsona Čendlera. Njemu će rival za mesto u timu biti superstar Portlanda Lamarkus Oldridž koji igra na pozicijama 4 i 5.

Amerikanci su na poslednjem olimpijskom turniru 2008. u Pekingu osvojili zlatnu medalju, jer je igrao tim sastavljen od profesionalnih NBA igrača, koji praktično, nije imao konkurenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve