Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.01.2012.

18:24

Zvezda preokretom do pobede u Vršcu

Košarkaši Crvene zvezde počeli su 2012. godinu pobedom pošto su u 14. kolu ABA lige savladali Hemofarm u Vršcu sa 81:73

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovim trijumfom ekipa Svetislava Pešića izjednačila se na tabeli sa timom Željka Lukajića pa sada oba sastava imaju po četiri pobede i deset poraza.

Zvezda je u Vršcu dobila praktično izgubljen meč. Hemofarm je bio ubedljiv u prve tri četvrtine, tokom druge je u nekoliko navrata imao i plus 15, ali u poslednjoj četvrtini Zvezda je napravila veliki preokret.

Junak pobede crveno-belih bio je Bojan Popović koji je nakon očajnih prvih 30 u poslednjih deset minuta postigao deset poena, ubacio dve trojke i doneo preokret svom timu. Petar Popović postigao je 16 poena bez promašaja iz igre (7-7), Bojan Popović meč je završio sa 14, a Nikola Vasić i Omar Tomas ubacili sup o 11 poena.

U sastavu Hemofarma Mladen Jeremić postigao je 21, a Boris Savović 17 poena.

Oba tima počela su utakmicu veoma nervozno, pa se na prve poene čekalo više od dva minuta. Zvezda je nervozu zadržala tokom cele prve četvrtine u kojoj su se u strelce upisala samo tri igrača – Petar Popović, Omar Tomas i Sava Lešić.

Sa druge strane, ekipa Željka Lukajića lagano je podizala nivo igre, pa je u finišu prvog kvartala imala i 12 poena viška (23:11, prva deonica završena rezultatom 23:13).

U nastavku prvog poluvremena Hemofarm nije imao većih problema da sačuva dvocifreno vođstvo. Boris Savović kontrolisao je reket, Pantić, Jeremić i Nešović davali su mu odličnu podršku, pa je domaći sastav imao i 15 poena viška dokom drugog perioda.

Na drugoj strani jedino su Petar Popović, Sava Lešić i Andreja Milutinović igrali dobro, pa je Zvezda mogla da bude i zadovoljna sa minus deset nakon 20 minuta (46:36).

Početkom drugog poluvremena tim Svetislava Pešića je počeo da igra znatno bolje, u dva navrata je spustio na minus šest, ali Hemofarm nije dao vođstvo.

Savović i Jeremić nastavili su tamo gde su stali u prvom poluvremenu, ali Zvezda je ipak uspela da se vrati. U finišu treće četvrtine crveno-beli su prišli čak i na minus dva, ali nisu uspeli da potpuno preokrenu pa su Vrščani posle 30 minuta i dalje bili u vođstvu (59:55).

Međutim, crveno-beli nisu stali. Nastavili su sa agresivnom i veoma dobrom odbranom, terali su Vrščane na teške šuteve, a na drugoj strani su počeli da pogađaju dalekometne šuteve. Bojan Popović ubacio je dve trojke, razigrao se i Omar Tomas, pa je Zvezda u finiš utakmice ušla sa prednošću.

Hemofarm je trojkama pokušao da se vrati u meč, ali to nije uspelo, pa su Vrščani pretrpeli i šesti poraz za redom u regionalnoj ligi.

Zvezda narednog utorka u 15. kolu dočekuje Budućnost, a Hemofarm dan kasnije gostuje Zagrebu.

Hemofarm – Crvena zvezda 73:81 (23:13, 23:23, 13:19, 14:26)

Hemofarm: Šutalo 3, Maraš 5, Savović 17, Lambić 2, Jeremić 21, Mitrović 2, Krstić, Gagić 2, Pantić 7, Dangubić 7, Nešović 7, Otašević.
Crvena zvezda: Vasić 11, Tomas 11, Milutinović 10, Čović 2, P. Popović 16, B. Popović 14, Cvetković, Ilić 6, Lešić 9, Nikolić, Lazić, Subotić 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve