Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.12.2011.

20:45

EL: Partizan na korak od Top16!

Košarkaši Partizana pobedili su Makabi u ‘Pioniru’ sa 74:71, u sedmom kolu Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovim trijumfom Partizan je došao na korak od plasmana u Top16 fazu pošto posle sedam utakmica ima četiri pobede i tri poraza.

Partizan je bio vidno oslabljen na ovoj utakmici pošto zbog povrede nije igrao Ejsi Lo. Međutim, i pored tog hendikepa crno-beli su odigrali hrabro i nošeni sjajnom podrškom publike došli su do izuzetno važne pobede.

Bio je ovo ujedno i poslednji meč Nikole Pekovića u dresu crno-belih. Crnogorski centar oproštajni meč završio je sa 17 poena i tri skoka, ali junak ove pobede bio je Milan Mačvan. Pozajmljeni igrač Makabija svom klubu je ubacio 22 poena, imao je i osam skokova i indeks korisnosti 25. Sjajnu rolu imao je i Vladimir Lučić sa 15 poena.

Sa druge strane, Devin Smit ubacio je 12, Džordan Farmar 11, a Sofoklis Skorcanitis 10 poena.

Veliki hendikep, odnosno odsustvo prvog plejmejkera značio je samo jedno, da će Partizan još više igrati na Nikolu Pekovića i Milana Mačvana.

Upravo je centarski tandem crno-belih postigao 14 od prvih 17 poena (Peković 8). Jednu trojku ubacio je Petar Božić, pa je Partizan u sedmom minutu imao plus osam – 17:9.

Uspeo je Makabi na trenutak da uhvati priključak, ali je Vladimir Lučić trojom okončao odličnu prvu deonicu crno-belih (24:17).

Trojka u finišu prve deonice bila je samo početak odlične serije Vladimira Lučića, koji je bio inicijator sjajne serije početkom drugog perioda. On je ubacio šest, Partizan ukupno osam poena, pa je već u 12. minutu bilo 32:19 za tim Vlade Jovanovića.

Dvocifrenu prednost Partizan je čuvao do 15. minuta (38:26), ali do kraja poluvremena nije nijednom pogodio iz igre. Centri crno-belih ušli u problem sa faulovima, Peković je zaradio dve, Raduljica tri prekršaja, a na drugoj strani razigrao se Sofoklis Skorcanitis. U preostalom delu prvog poluvremena gosti su napravili seriju 11-1, ali Partizan je i dalje bio u prednosti (39:37).

Pauza između dva poluvremena dobro je došla crno-belima da se konsoliduju i počnu treću četvrtinu kao što su počeli i utakmicu. Mačvan i Peković ponovo su dominirali pod oba obruča, a odbrana je funkcionisala odlično.

Makabi skoro pet minuta nije pogodio koš, a crno-beli su došli do osam poena viška (45:37). Brzo su se Izraelci konsolidovali, ali Partizan nije dao vođstvo. Pekoviću i Mačvanu u napadu su se priključili Čakarević i Kecman, pa je Partizan pred poslednjih deset minuta imao plus šest – 54:48.

Treća četvrtina bila je izuzetno bitna iz prostog razloga što je Partizan u prethodnim mečevima koje je gubio u Evroligi veliki pad imao upravo u tom periodu. Početkom poslednjeg perioda Kecman je ponovo pokazao da je sjajan u odlučujućim trenucima, vezao je pet poena i Partizan je došao do, za ovakve utakmice, velikih plus devet – 61:52.

U finišu, Makabi je trojkom Pninija prišao i na minus dva (70:68), ali Izraelci su veoma loše odigrali samu završnicu, čak dva puta su pravili namernu ličnu grešku i Partizan je došao do izuzetno važne pobede.

Partizan: Kecman 8, Raduljica 4, Jaramaz, Lučić 15, Milosavljević 2, Bogdanović, Katić 1, Božić 3, Čakarević 2, Mačvan 22, Anđušić, Peković 17.
Makabi: Papalukas 2, Hendriks 5, Smit 12, Blu 4, Elijahu 6, Farmar 11, Pnini 5, Burštajn 5, Ohajon 4 , Džejms, Skorcanitis 10, Lengford 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

165 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu