Nova vest
Košarka

Subota, 26.11.2011.

10:22

Gotov ‘lokaut’, biće sezone u NBA

Posle 149 dana Unija košarkaša NBA lige i vlasnici klubova postigli su dogovor čime je najverovatnije završen ‘lokaut’ i najavljen skori početak sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dogovor je postignut posle maratonskog sastanka koji je počeo u podne u petak, a završen tek u toku noći, ali tek treba da ga odobre svi igrači i vlasnici klubova.

Komesar NBA lige Dejvid Štern objavio je da će, ako sve bude ispoštovano, nova sezona početi za katolički Božić, 25. decembra, i brojaće 66 utakmica za svaki tim, uz plej-of.

Postigli smo provizorni dogovor i optimisti smo po pitanju toga da će on biti ispoštovan i da ćemo imati sezonu u NBA”, rekao je Štern.

Kako su izveštavali američki mediji, igrače je na sastanku predstavljao predsednik Unije igrača Derek Fišer, uz advokata, a NBA ligu komesar Dejvid Štern, vlasnik San Antonio Spursa Piter Holt uz svoje advokate. Da bi dogovor bio važeći, Unija igrača moraće da bude rasformirana i potom će igrači pojedinačno morati da ga odobre.

“Kada igračima predstavimo dogovor siguran sam da će ga podržati”, rekao je izvršni direktor Unije igrača Bili Hanter.

Očekuje se da će igrači svoju odluku objaviti tokom vikenda da bi timovi imali mesec dana da se pripreme za početak sezone. S druge strane, advokatima će biti potrebno oko deset dana da finalizuju dogovor, a trening kampovi bili bi u tom slučaju otvoreni 9. decembra.

To ujedno znači da će igrači koji su se tokom ‘lokauta’ preselili u Evropu, vratiti narednih dana u svoje klubove, a isto važi i za Nikolu Pekovića, koji je branio boje Partizana u poslednja dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve