Nova vest
Košarka

Sreda, 23.11.2011.

11:42

Vujošević: Bio mi je potreban odmor

Duško Vujošević izjavio je u intervjuu Tanjugu da je legendarna trojka Dušana Kecmana u finalu Jadranske lige nešto neponovljivo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Kad se govori o Zagrebu, svi se prvo sete trojke Kecmana. Međutim, cela utakmica imala je neverovatan sled događaja, od uvertire da je taj meč od ogromnog značaja za Cibonu, za hrvatsku košarku, za Jadransku ligu jer je to bila prilika da se razbije teza kako i bez angažovanja Lejkersa, Partizan može da se skine sa trona”.

“Pa, onda poslednji napad, oba promašena bacanja Robertsa i pogođena trojka Bogdanovića, koji je prethodno promašio šest šuteva", dodao je Vujošević, sadašnji predsednik Sportskog društva Partizan,

Partizan je do trijumfa u krcatoj zagrebačkoj Areni došao pogotkom Kecmana sa svoje polovine terena, 0.6 sekundi pre kraja.

"Mirno sam gledao Kecmanov šut jer sam bio u fazi teškog bola, kao kad vam neko umre. Nisam imao snage ni da reagujem, sećam se da sam samo pogledao da je ostalo šest desetinki do kraja i da nema smisla za tajm-aut, video sam navijače koji slave na terenu i pognute glave mojih igrača. Izgledalo je da smo izgubili utakmicu, a onda samo u jednom trenutku Kecman traži loptu i upućuje taj šut, ne tek tako, nego sa namerom da pogodi. Kad je ušla otpustio sam sve kočnice i zato je usledila velika radost. Posle nam se vratilo na sličan način protiv Olimpijakosa, Teodosić promaši ceo kos, a Čildres uhvati loptu i poentira, pa smo umesto finala Evrolige igrali meč za treće mesto. Ipak, kao što kaže Gabi Novak, pamtim samo srećne dane".

Vujošević je rekao i da je u jednom trenutku osetio umor od trenerskog posla, ali i da mu se polako vraća želja za povratak na teren.

"Dugo sam radio bez odmora i već kada sam došao u CSKA bio sam na neki način 'spržen'. Bio mi je potreban odmor. Ponovo imam potrebu, ne još toliko izraženu, da se vratim na teren, ali to će biti u situaciji koja je adekvatna mom stanju i kapacitetu".

On je sa Partizanom osvojio 10 titula prvaka države, od kojih devet u nizu. Dva puta je vodio Partizan na završnom turniru Evrolige, a 1989. pobedio je u evropskom Kupu Radivoja Koraća.

"U osnovi sam trener, to je moja ljubav i potreba. Jedno vreme nisam ni mogao da radim zbog ugovora sa CSKA, ali čovek ima potrebu da se oseća korisnim i zato sam sa zadovoljstvom prihvatio poziv da budem predsednik Skupštine".

Vujošević smatra da je Partizan i ove sezone napravio veoma dobru ekipu.

"Prave fantastične rezultate ove sezone jer postoji sistem i jedna vrsta kulta. Imaju veoma tešku grupu u Evroligi, a niko nije očekivao ovakve rezultate. Sada svi očekuju uspehe. Ekipa ima dosta mladih igrača, pogotovo na spoljnim pozicijama i oni su važni za budućnost kluba".

Bivši selektor SCG i Crne Gore rekao je i da je Jadranska liga izrasla u kvalitetno takmičenje, ali da je neophodno da srpska košarka dobije veći udeo u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi. Dodao je i da bi domaćin završnog turnira trebalo da bude tim sa najboljim učinkom posle regularnog toka.

Vujošević je rekao i da prati situaciju oko "večitog rivala" Crvene zvezde, ali je naveo da ne bi bilo umesno da komentariše njenu igru i rezultate.

On je ocenio da je Košarkaški savez Srbije napravio pravi potez što je odlučio da Dušan Ivković nastavi da vodi nacionalni tim jer ne može sebi da dozvoli luksuz da se odrekne takvog trenera.

"Ovo je Ivkoviću prvi neuspeh sa reprezentacijom. Svi prethodni rezultati daju mu kredit da se pređe preko letošnjeg neuspeha. On može da kroz kvalifikacije oformi ekipu i pokuša da na EP u Sloveniji osvoji medalju. Ne bi trebalo da se stvaraju novi autoriteti tako što ćemo prethodno da rušimo stare".

Vujošević je objasnio i da su rezultati sa EP iz Poljske (srebro) i SP iz Turske (četvrto mesto) realno bili iznad objektivnih kvaliteta. Osmo mesto sa ovogodišnjeg EP u Litvaniji, prema njegovim rečima, predstavlja rezultat ispod očekivanja.

"Ove godine smo imali i veliki broj povreda i nezgodan raspored. Pojedini igrači pokazali su i da u određenom momentu ne mogu da podnesu teret slave i novca do kojih su došli, iako im je reprezentacija na nekin način bila ognjište sa kojeg su krenuli".

Vujošević je dodao i da još ne zna da li će predstojeći fudbalski "večiti derbi" gledati na stadionu Crvene zvezde jer ne zna kakva je praksa, poručio je da nikako ne može da prognozira ishod, ali će "snažno navijati za pobedu Partizana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve