Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.10.2011.

19:55

ABA: Bledi Partizan dobio Krku

Košarkaši Partizana pobedili su Krku iz Novog Mesta sa 68:63 u četvrtom kolu Jadranske lige i tako su zadržali maksimalni skor u regionalnom takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mnogo teže nego što se očekivalo, ’crno-beli’ su otpor gostiju u „Hali sportova“ slomili tek u poslednja tri minuta. Krka sada ima sva četiri poraza.

Najefikasniji kod ’crno-belih’ bio je Marko Čakarević sa 11 poena (8sk), Miroslav Raduljica imao je 10 poena i 6 skokova, a Vladimir Lučić upisao je 9 poena.

Džimi Bakster predvodio je goste sa 18 poena, Jure Balažič imao je 12 poena i 6 skokova, a Smiljan Pavič dao je 11 poena.

’Crno-beli’ su nešto opuštenije počeli meč, Džordan je ubacio četiri poena, a posle koša Balažiča Krka je vodila sa 8:2.

Trener Partizana Vlada Jovanović pružio je šansu 20-godišnjem Nemanji Jaramazu, koji je po ulasku pogodio trojku, a nakon trojke Čakarevića domaći su izjednačili (13:13).

Isti igrač ubacio je novu trojku za prvo vođstvo Partizana na utakmici (16:15), a posle poena Raduljice ’crno-beli+ na prvi dvominutni odmor odlaze sa +3 (22:19).

Ekipa trenera Nenada Trajkovića bolje je počela drugu četvrtinu, zonskim presingom su zbunili rivala i napravili seriju 8-0 za vođstvo 27:22. Međutim, Lo je ubacio četiri poena u nizu, nadovezao se Peković, pa su Beograđani uprkos lošijoj igri u organizaciji napada poveli sa 35:33.
Krka je odgovorila serijom 5-0, ali je Milosavljević dao trojku u poslednjoj sekundi za rezultat 38:38 na poluvremenu.

I u trećoj deonici viđena je nervozna igra na obe strane – Partizan je i suviše lako gubio lopte i brzopleto rešavao napade, a igrači Krke izgubili su sigurnost sa linije penala i nisu uspevali da materijalizuju dobru igru u odbrani. Na kraju, pred završnih deset minuta rezultat je bio 50:50.

Sve do tri minuta pred kraj Krka je uspevala da održi rezultatski egal, a meč je prelomio Vladimir Lučić. Prvo je igrom ’2+1’ doneo Partizanu vođstvo 61:58, a nedugo zatim pogodio je i u polukontri za 64:58.

Krka je u napadu bila potpuno bezidejna, a tome su doprineli i ’crno-beli’ vrlo čvrstom odbranom. Pri rezultatu 66:63 na četiri sekunde do kraja Milosavljević je pogodio dva slobodna bacanja i definitivno obezbedio trijumf Partizanu.

Partizan: Lo 9, Kecman 7, Raduljica 10, Jaramaz 6, Lučić 9, Milosavljević 5, Katić, Božić, Čakarević 11, Đekić 2, Anđušić, Peković 9.
Krka: Đurković 1, Kastelić, Rojc, Petrov, Murič 2, Pavič 11, Stinson, Dragič 8, Krivec 7, Balažič 12, Bakster 18, Džordan 4.

'Crno-bele' sada čekaju dueli sa Makabijem u Evroligi (27.10) i u ABA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve