Nova vest
Košarka

Utorak, 20.09.2011.

19:58

Emporio Armani doveo Galinarija!

Milanski Emporio Armani, rival Partizana u Evroligi, doveo je još jedno veliko pojačanje pred početak sezone, italijansku NBA zvezdu Danila Galinarija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dve strane su postigle dogovor da Galinari igra za EA do kraja “lokauta” u NBA ligi. On je u SAD otišao upravo iz Milana 2008. godine, a tokom tri sezone u Niksima i Nagetsima prosečno je postizao 13,8 poena, uz 4,4 skokova.

“Veoma sam uzbuđen što sam dobio priliku da ponovo zaigram u Milanu. Nadam se da možemo da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Galinari koji će se ekipi priključiti na turniru u Španiji koji počinje 22. septembra.

Armani je tokom leta već angažovao Focisa, Nikolasa, Burusisa, Kuka, Herstona, Radoševića i Đaketija, kao i trenera Serđa Skariola.

“Kao što sam rekao nekoliko puta Galinari je bio izuzetak kada je u pitanju angažovanje igrača na određeno vreme. Danilo će nam mnogo značiti i biće od velike koristi u Evroligi. Sigurni smo da ćemo i mi njemu da pomognemo”, istakao je Skariolo.

Rivali EA u Evroligi pored Partizan mt:s biće Makabi, Real Madrid, Anadolu Efes i ekipa iz kvalifikacija.

Okur u Turk Telekomu, Serafin u Kahi Laboral

Turski centar Memet Okur takođe će igrati u Evropi na početku nove sezone pošto je potpisao ugovor sa Turk Telekomom.

Iskusni centar je od 2002. godine u NBA ligi gde je nastupao za Detroit Pistonse i Juta Džez, a prošle sezone odigrao je samo nekoliko utakmica zbog povrete ahilove tetive.

“Uželeo sam se košarke. Daću sve od sebe da ekipa beleži dobre rezultate. Drago mi je i što će moj bivši saigrač iz Jute Deron Vilijams igrati u Bešiktašu, odnosno turskoj ligi”, istakao je Okur.

Još jedan evropski centar stigao je iz NBA lige u Evropu, kao što se nagađalo Kaha Laboral je potpisala ugovor sa Francuzom Kevinom Serafinom do kraja “lokauta”.

On je u svojoj ruki sezoni za Vizardse prosečno beležio 2,7 poena i 2,6 skokova, dok je na EP u Litvaniji imao 4,7 poena i 1,9 skokova po utakmici.

U Evropu je već stiglo nekoliko NBA igrača, Deron Vilijams će igrati za Bešiktaš, Saša Vujačić za Efes, Rudi Fernandes za Real Madrid, Nikola Peković je pojačao Partizan, Taj Louson je potpisao za Žalgiris, Nenad Krstić će i posle "lokauta" igrati za CSKA, dok je Brajan Skalabrin u Benetonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve