Nova vest
Košarka

Nedelja, 17.07.2011.

22:53

Srbija dobila Rusiju, bez tuče

Muška studentska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u pripremnoj utakmici u Smederevu odgovarajuću selekciju Rusije sa 67:61.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle duela u Beogradu u subotu, koji je završen opštom tučom i prekidom, ovaj je protekao u prijateljskom odmeravanju snaga.

Najefikasniji u srpskom timu bilo je Bunić sa 13 poena, dok su po 10 ubacili Ljubičić i Dimić. Ruse je predvodio Golovin sa 18, Zajcev je dodao 17 poena.

Ekipe su do poslednjih minuta bile gotovo izjednačene u svim segmentima igre, ali je trojka Marka Ljubičića i bolja igra srpskih akademaca u odbrani bila presudna za novi trijumf protiv odlične selekcije Rusije.

"Veoma je bitno da je meč u Smederevu odigran u duhu fer-pleja i sportskog nadmetanja. Dugujemo zahvalnost rukovodstvu i selektoru selekcije Rusije koje je pristalo da zaboravimo ružne stvari i incidente koji su se deševali u Beogradu i odigramo novu utakmicu", istakao je selektor univerzitetske reprezentacije Srbije, Luka Pavićević, "Posle ove dve utakmice stekli smo uvid koliko smo uradili na pripremama na Zlatiboru i na čemu još treba da radimo u cilju poboljšanja naše igre".

“Ovakve utakmice pokazuju da imamo dobar potencijal i da možemo da igramo sa jakim reprezentacijama kakva je Rusija, ali je primetno da desetak dana priprema nije dovoljno da ekipa igra tečnu i prepoznatljivu košarku. U ove dve utakmice je pokazano dosta dobrih stvari, ali i dosta nedostataka”, rekao je Tanjugu Pavićević.

Prijateljski susreti Srbije i Rusije organizovani su u sklopu priprema za Univerzijadu, koja se održava u kineskom gradu Šenženu od 11. do 23. avgusta.

“Ove godine na Univerzijadi branimo zlato, a imamo igrače sposobne da ponovo ostvare dobar rezultat. U našoj grupi su Kanada, Australija i Turska, nadam se prolazu u drugu rundu, a onda zavisi ko je sledeći protivnik”, smatra selektor.

Srbija: Ljubičić 10, Birčević 8, Bunić 2, Jeremić 8, Lučić 2, Malešević, Dragović 2, Cvetinović 3, Štimac, 9, Dunđerski 4, Dimić 10, Bunić 13.
Rusija: Saveljev, Golovin 18, Korčagin, Kastrov 8, Ivanov, Nesterov 10, Neljubov, Zajcev 17, Matijunas, Šaskov 6, Gubanov, Smegin 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve