Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.07.2011.

17:17

Čildres 'ocrnio' evropsku košarku

Lokaut u NBA ligi sve je izvesniji, a zvezde iz najjače košarkaške lige na svetu poput Derona Vilijamsa najavljuju da će se preseliti u Evropu.

Izvor: B92, cbssports

Autor:B92, cbssports

Default images

Džoš Čildres, koji je igrao dve sezone u Olimpijakosu, upozorava NBA igrače da na Starom kontinentu nije baš sve “med i mleko”.

“Ja sam igrao u jednom od najvećih klubova u Evropi, ali sam se svejedno vozio autobusom šest-sedam sati, nismo odsedali u najboljim hotelima i leteli smo ‘biznis’ klasom u devet od 10 slučajeva".

“I ne brinu svi treneri o stanju vašeg tela, više je kao u vojsci, ne smeš da se umoriš. Voleo bih da vidim kako će vaša tela da reaguju”, rekao je Čildres i upozorio je kolege iz NBA lige na probleme sa isplatom:

“Jedna od najznačajnijih stvari koju momci treba da shvate jeste da koju god ponudu da dobiju, to ne znači da će im novac zapravo biti isplaćen. Ukoliko ne igraš dobro ili se tim ne plasira u plej-of, samo će prestati da te plaćaju. Znam mnogo igrača koji su samo otišli jer nisu želeli da se vuku po sudovima kako bi dobili svoj novac”.

Čildres kaže da se nikada ne bi vratio u Evropu i dodaje:

“I ne vidim zašto bi neko to učinio. Razumem da momci žele da igraju, ali nekada treba na košarku gledati kao na posao. Jedino što meni ima smisla jeste da se igrač vrati u rodnu zemlju, ali ne vidim zašto bi Amerikanac želeo da zaigra u Evropi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve