Nova vest
Košarka

Subota, 09.07.2011.

09:12

Jao Ming se povlači

Košarkaš Hjuston Rokitsa Jao Ming odlučio je da se povuče, prenose mediji u Sjedinjenim Državama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kineski košarkaš, čiju su karijeru uz njegove partije obeležile brojne povrede, obavestio je o svojoj odluci zvaničnike NBA lige.

Hjuston je, ipak, odbio da komentariše tu vest zbog ’lokauta’, a liga još uvek nije dobila zvaničnu dokumentaciju od Jaa.

Najpoznatijem košarkašu iz Azije, koji je pomogao u širenju popularnosti svog sporta na najmnogoljudnijem kontinentu, ugovor sa Rokitsima ističe na kraju sledeće sezone. Takođe, klub je bio zainteresovan za produžetak ugovora ukoliko uspe da se izbori sa povredama. Jao je u aprilu rekao da njegova profesionalna budućnost zavisi od oporavka od povrede levog skočnog zgloba.

Džon Huizinga, jedan od agenata kineskog košarkaša u SAD, nije potvrdio vest o povlačenju, ali je rekao da njegov oporavak teče dobrim putem, kao i da je njegova budućnost u Rokitsima bila neizvesna već neko vreme.

Uživao je u vremenu provedenom u Hjustonu. Ako oseti da se oporavio dovoljno da bi mogao da igra, i ako se ’lokaut’ ikada završi, a Rokitsi budu zainteresovani, postoji velika šansa da će ostati u Hjustonu. Ali ima mnogo ’ako’ u ovoj mojoj izjavi“, rekao je Huizinga.

Jao je osam puta bio u konkurenciji za ’Ol stara’, a tokom osam sezona imao je prosek od 19 poena i 9,2 skokova po utakmici. Kao prvi pik na draftu Hjuston ga je ozabrao 2002. godine i pored velikog uticaja na terenu, imao je veliki i van njega, pošto je doprineo globalizaciji NBA lige, pošto je od tada u Aziji bila velika pomama za najjačom ligom na svetu. Ipak, posle nekoliko uspešnih sezona, usledile su povrede, koje su ga sprečile da poslednjih godina pruži svoj maksimum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu