Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.07.2011.

14:59

Jovanović za B92: "Svi kvalitetni"

Trener Partizana mt:s Vlade Jovanović izjavio je da će se "crno-beli" u Evroligi takmičiti u verovatno najtežoj grupi u kojoj su dva učesnika ovogodišnjeg F4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan će se takmičiti sa Real Madridom, Anadolu Efesom, Makabijem iz Tel Aviva, Armanijem iz Milana i ekipom koja će izboriti plasman u kvalifikacijama.

"Ne mogu da budem previše objektivan, moram da budem subjektivan, ali ljudi koji se bave dešavanjima u košarci i oni ocenjuju ovu našu grupu kao jednu od težih, ako ne i najtežu", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Real Madrid i Makabi, koji su igrali u prethodnom "fajnal-foru" promenili su delimično igrače, ali su zadržali okosnice timova.

"U grupi smo sa dva učesnika prethodnog fajnal fora - Real Madridom i Makabijjem. I jedni i drugi su ušli u manje renoviranje tima, Makabi je zadržao osnovicu ekipe koja ih je dovela do finala. Oni su tim koji je sezonu odigrao na jako visokom nivou", ocenio je Jovanović i dodao da su Izraelci u početku "možda delovali kao iznenađenje, ali su kasnije prikazali kontinuitet rezultata i na kraju zasluženo došli do završnice Evrolige".

Jovanović je analizitrajući kvalitet Real Madrida istakao da je taj tim "uprkos svim turbulencijama i promeni trenera, ispunio glavni cilj - plasman na završnicu takmičenja".

"Ipak, to nisu potvrdili u ACB ligi, ali sigurno je da imaju velike ambicije ove sezone",
trekao je Jovanović.

Trener Partizana je naglasio da Efes, "baš kao i Fener", u ovogodišnju Evroligu Evrolige ulaze sa velikim ambicijama.

"S obzirom da se Fajnal for održava u Istanbulu, ovi timovi se pojačavaju , kupuju igrače, plaćaju velika obeštećenja, tako da će izuzetno motivisano ući u sezonu, jer prethodni učinak Efesa sigurno nije zadovoljio rukovodstvo kluba", istakao je Jovanović.

Šef stručnog štaba beogradskog tima ističe da je četvrti protivnik Partizana u Evroligi italijanski Armani "ove godine napravio zaokret dovođenjem novog trenera, maksimalno pojačavši igrački kadar, što se vidi u njihovoj borbi sa Barselonom za Fotsisa".

Što se petog protivnika tiče, kvalifikanta iz grupe A. nekoliko timova je u igri, Galatasaraj, Lijetuvos Ritas i Asvel.

"Sve ove ekipe u domaćim ligama predstavljaju kvalitetne timove, ili su finalisti ili su prvaci takmičenja u kojima učestvuju. Mislim da će i kao šesti u takmičenje ući tim koji po budžetu daleko nadmašuje Partizan mt:s. Te ekipe svakako imaju interes da iskoriste lokaut , kako bi doveli NBA iigrače i iskoristili njihov kvalitet za Evroligu", rekao je trener šampiona Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve