Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.07.2011.

14:49

Ivković radi sa samo 9 igrača

Košarkaši Srbije trenirali su u četvrtak u Beogradu, u hali "Sport-Eko" u smanjenom broju, najviše zbog zdravstvenih razloga.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor Dušan Ivković radio je samo sa devet igrača i rekao je da razmišlja i o naknadnim pozivima.

Osim Nenada Krstića, koji je od ranije odsutan, nisu vežbali ni Duško Savanović, Kosta Perović i Nemanja Bjelica, dok je Novica Veličković radio odvojeno.

Osim njih, nije bilo ni Miloša Teodosića i Stefana Markovića, koji su otišli na završne preglede pred potpisivanje ugovora sa CSKA, odnosno Pamesom. Ivković je kazao da Ivan Radenović i Milovan Raković definitivno neće učestvovati u ovoj akciji reprezentacije.



"Prošle godine bila je drugačija atmosfera, imali smo halu prepunu igrača i dugo nisam znao koja četiri košarkaša će da otpatdnu sa spiska. Suočavamo se sa neplaniranim okolnostima zbog povrede igrača, što je posledica naporne klupske sezone", rekao je Ivković novinarima u dvorani "Sport Eko".

On je kazao da nijedna povreda nije zabrinjavajuća, ali da se "prati situacija" i da "nije isključeno" da se naknadno još neko pozove.

Savanović je takođe dobio dan pauze zbog rutinskog pregleda srca, pošto želi da odmah dobije dozvolu za stanje koje ima da bi nastavio normalno da trenira.

"Ama, kakva aritmija, ko vas je to dezinformisao? A Duda (selektor)? Ako je on rekao, onda ću morati da se složim", rekao je Savanović uz osmeh.



"Jeste to vid aritmije, ali ovo je protokolarna stvar, čisto papirološki. Jedino je lekar želeo da ima čistu savest. Mehaničkom terminologijom, klapna mi se ne zatvara, u razgovoru s doktorom sam ranije radio testove i otkrili smo da postoji 0,001 posto šanse da može nešto da se desi jer imam slabiju ili jaču prokrvljenost i rešili smo da sada otklonimo sumnje, jer je posle glupo. Dakle, jedan dan i to je to", rekao je Savanović.

Novinare je zanimalo da li oseća neke fizičke posledice toga.

"Ma, igram 15 godina s tim i nemam apsolutno ništa. Jedino što me bole noge, ali to nije od srca, nego od umora", rekao je Savanović.

Bjelica je od ranije povređen i on neće raditi sa loptom do 1. avgusta. Ivković je novinarima otkrio da je Veličkoviću atrofirao nožni mišić kvadriceps tokom sezone. Veličković je zbog toga trpeo velike bolove i nije mogao normalno da trenira, a sada bi posebnim programom trebalo da se vrati tonus tom mišiću, da bi krilni igrač nastavio da trenira sa ekipom.

"Ne želim nikoga da kritikujem, ali Veličković je zbog male minutaže i problema sa povredom levog kolena zaradio atrofiju mišića. On radi po specijalnom programu i nadam se da će uskoro moći punom parom da se posveti reprezentativnim obavezama".



Krilni centar Real Madrida rekao je da nema razloga za zabrinutost i da je u pitanju povreda, koju u toku sezone nije adekvatno sanirao.

"Nisam mirovao, a kako je sezona odmicala bol je bio sve jači tako da nisam mogao ni pošteno da se pripremim za trening. Odmarao sam poslednjih mesec dana i sad moram nogu da vratim u život. Biće sve u redu", poručio je Veličković.

Perović treba da snimi nogu magnetnom rezonancom, što je mera predostrožnosti posle sezone.

"Kosta Perović ima bolove u stopalu i očekuju ga detaljni lekarski pregledi, kod Duška Savanovića jučce je konstatovan blaži oblik srčane aritmije, ali nije ništa strašno. Pokušaćemo da ovaj deo priprema odradimo što je moguće bolje", rekao je Duda.

"Nije ništa ozbiljno. Imao sam neke upale u stopalu, ne mogu da kažem stručni termin, ali treba samo magnet da uradim, da se vidi u kom je sve stanju. Ne bi trebalo da bude problema, ne osećam ništa dok hodam. Drugačije je, naravno, pod opterećenjem, ali sam posle razgovora s doktorom i iz Barselone zaključio da će sve biti u redu", rekao je Perović.



Naše reprezentativce očekuje u nedelju put u banju Rotenburg u Nemačkoj na bazične pripreme, što je promena u odnosu na prethodne godine kada su se pripremali u italijanskoj Folgari.

"Svi bismo želeli da treniramo na Kopaoniku ili Zlatiboru, ali tamo nemamo uslove i mirnoću koja nam je u ovom trenutku potrebna", rekao je Ivković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve