Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.07.2011.

12:18

EL: Real, Makabi, Efes, Armani...

Košarkaši Partizana igraće u grupi C Evrolige zajedno sa Real Madridom, Makabijem, Anadolu Efesom, Armanijem i kvalifikantom, odlučeno je žrebom u Barseloni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' će bez obzira na imena rivala sigurno pokušati da se i šestu godinu za redom plasira u Top16 fazu.

Žreb koji su obavile legende Evrolige Željko Obradović, Dejan Bodiroga i Šarunas Jasikevičijus bio je nemilosrdan i crno-bele naredne sezone očekuje izuzetno težak posao u elitnom takmičenju.

U Grupi A Evrolige nastupiće grčki Olimpijakos, španski Kaha laboral i Bilbao, turski Fenerbahče, italijanski Kantu i francuski Nansi. Grupu B čine grčki Panatenaikos, ruski CSKA, španska Unikaha, litvanski Žalgiris, nemački Brose basket i hrvatski Zagreb.

U Grupi D igraće španska Barselona, italijanski Montepaski, ruski Uniks, poljski Prokom, slovenačka Olimpija i ekipa iz kvalifikacione grupe B.

Raspored odigravanja utakmica biće naknadno odredjen. Evroliga počinje krajem septembra mečevima kvalifikacija. Kvalifikanti su rasporedjeni u dve grupe - A i B, a samo će pobednici ove godine igrati u elitnom evropskom takmičenju, Evroligi.

EL, 2011-12:

Grupa A: Olimpijakos, Kaha Laboral, Fenerbahče, Bilbao, Kantu, Nansi.
Grupa B: Panatinaikos, CSKA, Unikaha, Žalgiris, Brose, Zagreb.
Grupa C: Real Madrid, Makabi, Partizan, Anadolu Efes, Armani Džins, kvalifikant A.
Grupa D: Barselona, Sijena, Uniks, Prokom, Olimpija, kvalifikant B.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve