Nova vest
Košarka

Petak, 24.06.2011.

02:25

Jan Veseli šesti, ide u Vašington

Košarkaš Partizana mt:s Jan Veseli kao šesti 'pik' na NBA draftu izabran je od Vašington Vizardsa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Klivlend Kavalirsi su, očekivano, 'pokupili' Kajrija Irvinga, beka Djuka, kao drugi biran je krilni igrač Arizone Derik Vilijams iako se očekivalo da će Minesota uzeti trećeplasiranog Turčina Enesa Kantera.

Centar visok 211cm iz Kentakija završio je u Juti. Reprezentativac Srbije Milan Mačvan izabran je u drugoj rundi od Klivlend Kavalirsa, kao 54. igrač.

Klivlend je svoj drugi 'pik' na ovogodišnjem draftu iskoristio, pomalo neočekivano, na 'četvorku' Teksasa Tristana Tompsona, a Toronto Reptorsi su birali peti i izabrali drugog Evropljanina, litvanskog centra Jonasa Valancijunasa (210 cm, Lijetuvos Ritas).

Kao šesti 'otišao je' Jan Veseli. Mladi Čeh koji je prethodne tri sezone nosio dres Partizana završio je u Vašington Vizardsima gde ga čekaju Rašard Luis, Džordan Kroford, Moris Evans, Nik Jang, Endri Bleč...

Sedmi je izabran Bizmak Bijombo, momak koji je rođen u Kongu a prethodne sezone je bio član Fuenlabrade otišao je u Sakramento Kingse, Detroit Pistonsi su kao osmi izabrali beka Kentakija Brendona Najta, momka koji je u predviđanjima stručnjaka 'viđen' u Top 5 'pikova'.

Kemba Voker, bek Konektikata, izabran je kao deveti od Šarlot Bobketsa, a Džimer Fredete, bek Brigam Janga 'zatvorio je' Top 10 ovogodišnjeg drafta.

Milan Mačvan izabran je kao 54. 'pik' i prava na njega stekla je ekipa Kivlend Kavalirsa.

U prvoj rundi izabrani su još jedan Litvanac, Donatas Motijunas (20, Minesota) i Crnogorac Nikola Mirotić (23, Hjuston).

Evropski 'pikovi' u drugoj rundi drafta su Bojan Bogdanović (Hrvatska, 31, Majami), Davis Bertans (Letonija, 42, Indijana) i Adam Hanga (Mađarska, 59, San Antonio).

Zanimljivo sa su 'internacionalni igrači' birani na pet od sedam poslednjih pozicija, pored Mačvana i Hange na listi su se našli i Afrikanci Čakvudiber Maduabum (Nigerija) i Tangi Ngombo (Kongo) i Australijanac Ater Mejdžok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve