Nova vest
Košarka

Sreda, 01.06.2011.

22:11

Šakil O’Nil objavio povlačenje

Šakil O’Nil, jedna od najvećih zvezda NBA lige, u sredu je objavio povlačenje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

O’Nil je tu vest objavio na svojoj stranici na društvenoj mreži Twitter, a u poruci svojim ‘sledbenicima’ je rekao:

“Uradili smo to. 19 godina. Želim da vam se zahvalim svima i zato upravo vama ovo prvo saopštavam. Volim vas. Čujemo se uskoro”

O’Nil, koji je napunio 39 godina u martu, imao je prosek od 23,7 poena i 10,9 skokova po utakmici tokom 19 godina u NBA ligi, tokom kojih je branio boje Orlando Medžika, Los Anđeles Lejkersa, Majami Hita, Finiks Sansa, Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa.

Tokom 19 sezona O’Nil je postigao ukupno 28.596 poena što ga svrstava na peto mesto večne liste strelaca NBA lige, a uz to je zabeležio i ukupno 13.099 skokova.

Ipak, od svih timova najveći trag ostavio je u Orlandu, koji ga je draftovao, i Lejkersima, sa kojima je osvojio tri uzastopne titule. Uz to, osvojio je i jednu titulu sa Majamijem, 2006. godine, a bio je i najkorisniji igrač lige u sezoni 1999/2000, kada je igrao za Lejkerse. Te sezone imao je prosek od 29,7 poena, 13,6 skokova i tri blokade po meču. 15 puta je igrao na Ol Staru, a karijeru je završio posle veoma mučne sezone u Seltiksima, tokom koje je, zbog povreda, više vremena proveo van terena nego na njemu.

Portparol Seltiksa Džef Tvis izjavio je da O’Nil još uvek nije obavestio klub o svojim planovima za povlačenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve