Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.05.2011.

15:18

SL: Ljubičić MVP

Košarkaš valjevskog Metalca Marko Ljubičić najkorisniji je igrač (MVP) košarkaške Superlige Srbije prema zvaničnoj statistici.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Plejmejker Metalca Ljubičić je imao 351 indeksni poen, drugi je centar Crvene zvezde Sava Lešić sa 282, a treći "plej" OKK Beograda Slobodan Dunđerski sa 265 poena.

U prvih pet još su centar "crveno-belih" Uroš Nikolić sa 265 i centar FMP Železnika Mile Ilić sa 263 poena.

U najboljoj petorci Superlige su "plej" Ljubičić, bek Boris Bakić (Crvena zvezda), krilo Marko Čakarević (Radnički KG), krilni centar Lešić i centar Ilić.

Najbolji strelac Superlige je Nikolić sa 235 postignutih poena, drugi je Nemanja Nedović (Crvena zvezda) sa 230, a treći Ilić sa 215 koševa. U prvih pet strelaca još su Uroš Lučić (OKK Beograd) sa 211 i Branko Milisavljević (Mega Vizura) sa 208 postignutih koševa.

Ponovo među statistički najuspešnijim igračima i strelcima Superlige Srbije nema košarkaša vodećih ekipa Partizana i Hemofarma, dok je predstavnik trećeplasiranog Radničkog samo Čakarević.

Prvenstvo Srbije završava se utakmicama plejofa koje počinju 24. maja, a u polufinalu igraju Partizan - FMP Železnik i Hemofarm -Radnički.

Te četiri ekipe su izborile plasman i u Jadransku ligu, u sezoni 2011/2012. godine, s tim što će četvrti tim morati da plati 150.000 evra za "vajld kartu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve