Nova vest
Košarka

Utorak, 03.05.2011.

18:30

SL: Zvezda ubedljiva protiv OKK

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su ubedljivu pobedu u desetom kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvezda je u ’Pioniru’ savladala OKK Beograd sa 90:70, pa sada ima skor od po pet pobeda i poraza.

Sa druge strane, ekipi OKK Beograda je ovo bio sedmi poraz u dosadašnjem toku šampionata.

Ekipa Saše Nikitovića je je duel protiv OKK Beograda prelomila u trećoj četvrtini koju je dobila sa ubedljivih 27:9.

Sjajnu partiju u pobedničkoj ekipi pružili su Uroš Nikolić i Sava Lešić. Nikolić je meč završio sa 17 poena, 12 skokova i indeksom korisnosti 30, dok je Lešić bio još bolji sa 17 poena, 14 skokova i indeksom 31. Pored njih dvojice veoma dobri bili su Nedović sa 20, Bakić sa 16 i Subotić sa 14 poena.
U gostujućoj ekipi Živković je ubacio 19, a Dunđerski 13 poena.

Zvezda je od samog početka kontrolisala rezultat, pa je nekon deset minuta imala 11 poena prednosti. Ekipa Saše Nikitovića odlično je igrala pod košem, pošto su od prvih 25 poena Lešić i Nikolić ubacili 17.

Međutim, u drugih deset minuta OKK Beograd se potpuno vratio u meč, dobio je taj deo sa 21:16, pa je na poluvremenu bilo 43:39.

U trećoj četvrtini an parketu 'Pionira' postojala je samo jedna ekipa, pa je Zvezda pred poslednjih deset minuta imala 22 poena viška. U poslednjoj četvrtini nije bilo dileme, Zvezda je zabeležila ubedljivu pobedu i tako se u potpunosti osvetila protivniku za nedavni tesan poraz u 'Hali sportova'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu