Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.04.2011.

20:47

Peti prsten za Partizan!

U finalu NLB lige u dvorani "Stožice" Partizan je rezultatom 77:74 (26:23, 17:16, 22:19, 12:16) pobedio Olimpiju i došao do petog prstena u regionalnoj ligi.

Izvor:

Autor:

Default images

"Crno-beli" su u svom sedmom finalu u regionalnoj košarkaškoj ligi vodili tokom celog meča i potpuno zasluženo osvojili petu uzastopnu titulu.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Kurtis Džerels sa 20 poena, Gist je postigao 12, Kecman 11 i Džavai 10 poena. U ekipi Olimpije Vlado Ilijevski je postigao 15 poena, Jagodnik i Udrih po 12, Ožbolt 10 poena.

Partizan je u sezoni koju je loše počeo i čak posle prbih desetak kola ima negativan odnos pobeda i poraza zasluženo osvojio petu titulu u NLB ligi.



Na početku utakmice Gist promašuje trojku, ali gosti preko Veselog postižu prve poene na meču. Na drugoj strani Goran Jagodnik pogađa trojku, ali potom pravi faul i to je u drugom minutu treći prekršaj za Olimpiju.

Džejms Gist je posle prvog promašaj na meču, dva puta pogodio van linije 6.75m. Brzo mu je odgovorio Saša Ožbolt novom trojkom za Olimpiju, a zatim i Damir Markota pogađa trojku, treću za Olimpiju. Ekipa iz Slovenije vodi 15:11 u sedmom minutu,. Veseli je kao i tokom cele sezone neprecizan sa linije za slobodna bacanaj, pa je i u Ljubljani promašio prva dva penala na meču.

Dragan Milosavljević je odlično probio odbanu Slovenaca i postigao prve poene na meču. A zatim je u seldećem napadu Džerels pogodio sa više od sedam metara, svoju prvu trojku, za vođstvo „crno-belih“ 16:15.

Posle polukontre Gist atraktivno zakucava i svojim osmim poenom donosi Partizanu +3, pa je Jurij Zdovc zatražio tajm-aut. Lučić i Katić su ušli u igru umesto Gista i Džavaija, i upravo si njih dvojica zaslužni za nove poene Partizana. Pre koša Katića Udrih pogađa za dva poena sa velike udaljenosti.

Četvrtu trojku za Olimpiju pogađa Vlado Ilijevski, a Raško Katić pogađa jedno slobodno bacanje posle faula Gregoija. U sledećem napadu sa istog mesta je Vladimir Lučić bio precizniji, pošto je pogodio oba puta. Faulirao ga je Jagodnik.

Izuzetna preciznst igrača na obe strane, svoje druge trojke postižu Udrih za Olimpiju i Džerels za Partizan. I „crno-beli“ na kraju prve deonice vode sa 26:23, posle promašene trojke Jagodnika. Partizan ima duplo više skokova od Olimpije 10:5.

Na početku druge četvrtine Veseli zakucava posle dodavanja Kecmana. Katić je na drugoj strani faulirao Šermandinija koji je precizan sa penala. Džavai i Džerels svojim koševima donose Partizanu rekordnih +7 u 14. minutu meča – 32:25.

Milosavljević i Lučić su ušli u igru umesto Kecmana i Veselog, a Saša Ožbolt smanjuje prednost gostiju. Upravo Lučić promašuje u sledećem napadu, a Vlado Ilijevski drugom trojkom na meču samnjuje prednost Partizana na samo dva poena.

Dušan Kecman postiže prvu trojku na meču, ali mu brzo „odgovara“ Gregori poenima ispod koša. I u narednom napadu Olimpije Gregori probija odbranu gostiju, ali Raško Katić sa dva vezana poena „vraća“ Partizan na +5 – 39:34.



Posle tajm-auta Georgi Šermandini sjajno zakucava, a Džavai gubi loptu u narednom napadu Partizana. Sedmu trojku za Olimpiju postiže Markota i posel desetak minuta vođstva gostiju donosi izjednačenje Olimpiji, 39:39 sto sekundi pre kraja prvog poluvremena.

Posle skoka u napadu Gist se sudario sa Ilijevskim, ali je bol u ramenu bio samo trenutno. U nastavku napada fenomenalno zakucavanje posle dribling Kurtisa Džerelsa. I Gist kao i Džerels svoji desetim poenom postavlja konačan rezultat posle druge četvrtine 43:39. Partizan je dobio i drugu deonicu rezultatom 17:16.

Partizan je i drugoj četvrtini imao duplo više skokova od Slovenaca, 4:2. Prvo poluvreme obeležio je veliki broj poena na obe strane i pored agresivnih odbrana, za razliku od polufinalnih utakmica koje su bili izrazito neefikasne.

Obe ekipe su bile izuzetno precizne za tri poena, Olimpija 7/12, Partizan 5/8. Po deset poena za "crno-bele" postigli su Gist i Džerels, dok je kod domaćina osam poena postigao Vlado Ilijevski, a sedam Goran Jagodnik.

Drugo poluvreme počelo tako što je Kecman pogadio sa linije penala, zbog tehničke greške dosuđene Olimpiji, a zatim je i Veseli ponovo sjajan pod košem i Partizan je poveo sa 47:39.

Faul u napadu Saše Ožbolta, a zatim i koškanje sa Raškom Katićem, ali sve se završilo bez inicdenata. Prve poene Olimija pogađa tek u četvrtom minut nastavka, posle lepog drbilinga Vlado Ilijeski je bio precizan sa distance. Novi faul nad Katićem koji pravi problem pod košem domaćinima., ali u nastavku istog napada Jagodnik je izblokirao centra Partizana.

Ožbolt je precizan sa linije za slobodna bacanja posle faula Kecmana. Usledećem napadu koškanje Kecmana i Ožbolta posle koga je Ožbolt seo na klupu sa tragovima krvi oko usana.

Gregori i Veseli su u narednim sekundama u centru pažnje jer postižu poene, a zatim Veseli faulira Gregorija koji promašuje oba sl.bacanja. Partizan vodi 50:45 sredinom treće četvrtine.

Novi faul u napadu za Olimpiju i to četvrti za Gruzijca Šermandinija. Olimpija se rezultatski vraća u igru poenim sa linije za sl.bacanja posle poena Gregorija i Jagodnika, 52:48. I Partzian je od 25. do 27. minuta postizao poena sa penala, po jedno su pogodili Lučić i Milosavljević, a dva Džavai.

Posle novog zakucavanja Džerelsa i vođstva Partizana od +8 Jurij Zdovc traži tajm-aut posle koga Jagodnik pogađa trojku. Milosavljević promašuje trojku za goste, a potom i faulira Bojsu.

Samo Udrih pogađa trojku posle koje Olimpija prilazi na -2, 56:54. Džavai pogađa za Partizan ali zbog povrede napušta teren. Udrih je precizan sa penala. Olimpija je mogla da povede u poslednjem minutu treće četvrtine, ali je Ilijevski promašio trojku.

Partizan preko pogođenih slobodnih bacanja Džerelsa i Lučića, a zatim i trojke Džersa rezultatski dobijaju i treću deonicu i na poslednji dvominutni odmor odlaze sa +7, 65:58.

Olimpija odlično „otvara“ poslednju deonicu jer poenima Ilijevskog i Gregorija smanjuje prednost „crno-belih“ na tri poena, pa Jovanović traži tajm-aut.

Sedmu trojku za Partizan pogađa Dušan Kecman, a na drugoj strani Bertans promašuje, a Goran Jagodnik dobija četvrtu ličnu grešku posle faula nad Katićem. I Gregori promašuje trojku za domaćine.

Džerels ostavljen od odbane Olimpije promašuje za tri poena, ali Kecman sjajno skače u napadu i postiže ukupno tri poena (2+1).

Davis Bertans postiže prve poene na meču, a desetu trojku za Olimpiju, 71:65 za goste u 35. minutu. Partizan ne postiže poene u tri vezana napada, ali su i Slovenci neprecizni, promašuju trojke Ilijevski i Udrih, pa tri i po minuta pre kraja Partizan ima pet poena prednosti.

Keni Gregori očajnu izvodi slobodna bacanja (1/6) u važnim trenucima utakmice. Bertans promašuje za tri poena, isto to radi i Džerels. Posle poena Ožbolta sa penala Partizan „ima“ +4, sto sekundi pre kraja meča. Raško Katić gubi loptu, a u kontri domaćina Gist faulira Ožbolta koji je igrač koji je najčešće fauliran na meču.

Partizan više od tri minuta nije dao koš iz igre. Ožbolt je pono precizan sa penala, Partizan vodi 72:70, a Letonac Bertans faulira Džerelsa koji hladnokrvno pogađa oba sl.bacanja na minut do kraja utakmice.

Udrih pogađa oba penala 74:72, na 19 sekundi do kraja Partizan ima napad od tri sekunde. Kecman je promašio za dva poena, ali Gist odlično skače pod košem i dodaje loptu Džerelsu koji ponovo pogađa oba penala za 76:72 deset sekundi do kraja.

Ilijevski pogađa za dva poena, a Džerels jedno bacanje. Olimpija za 2.4 sekunde ne uspeva da uradi ništa i Partizan osvaja petu uzastopnu titulu u regionalnoj košarkaškoj ligi!



Olimpija: Ožbolt 11 (6/7 za ), Bertans 3, Udrih 12, Gregori 9, Ilijevski 15 (4/11 iz igre, 5/6 za 1, 5as), Markota 8, Šermandini 4, Noisa, jaogdnik 12 (7skokova).

Partizan: Gist 12, Lučić 5, Džerels 20 (5/12 iz igre, 7/8 za 1), Kecman 11 (2/4 za 3, 4 skoka), Božić, Veseli 8, Džavai 10, Milosavljevi 3, Katić 8 (5 skokova).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

244 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

5 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu