Nova vest
Košarka

Sreda, 13.04.2011.

23:12

Nema Letnje lige, najava "lokauta"?

Američki list "Njujork dejli njuz" prenosi da je rukovodstvo NBA lige odlučilo da otkaže tradicionalnu Letnju ligu, koja se svake godina održava u Las Vegasu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njujorški list navodi da je ovo potvrda da se čelnici lige spremaju za "lokaut" (štrajk košarkaša), koji je sve izvesniji zbog neslaganja sa Unijom profesionalnih košarkaša oko cene zarada. Poslednji "lokaut" u NBA ligi dogodio se u sezoni 1998/1999.

Takođe, izvesno je da NBA neće poslati nijedan tim van granica SAD na turneju pred start sezone, a nije obelodanjeno ni koji će klubovi iz Evrope tokom pauze zaigrati protiv timova iz najjače lige na svetu.

Ljubitelji sporta u Sjedinjenim Američkim Državama bi od septembra mogli da ostanu bez takmičenja u dva profesionalna sporta, jer pored najave "lokauta" u NBA, on je već počeo u ligi američkog fudbala NFL-u, takođe zbog problema sa raspodelom novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve