Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.03.2011.

23:36

Hit nemoćan protiv “velikih“

Košarkaši Majami Hita ponovo su pokazali da su daleko najslabiji tim od svih ekipa koje konkurišu za vrh NBA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

LeBron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš su pred početak sezone najavljivani kao kaznena ekspedicija, ali ovaj “fantastični trio“ pobeđuje samo u “malim utakmicama“.

U nedelju su poraženi od Čikago Bulsa na svom terenu 87:86, što im je četvrti uzastopni poraz, a deveti u deset duela sa top 5 timova lige.

Meč u Majamiju imao je neizvesnu završnicu, Bulsi su bili bliži trijumfu, ali je Mario Čalmers trojkom i polaganjem vratio Hit. Loul Deng je sa penala doneo Bulsima 87:76, usledio je poslednji napad domaćih preko LeBrona Džejmsa koji nije uspeo da pogodi pored Joakima Noe, do lopte je došao Vejd ali je njegov šut bio prekratak, pa su Bulsi i drugi put u deset dana nadigrali Hit.

Ekipa Erika Spolestre je prethodnih dana poražena od Niksa, Medžika i Sparsa, a posle poraza od Bulsa, jasno je da je najatraktivniji tim lige u velikoj krizi.

Goste je do pobede predvodio Derik Rouz sa 27 poena (12/23 iz igre), Luol Deng je dodao 18 poena, dok je Karlos Buzer imao 12 uz 10 skokova.

LeBron Džejms bio je najefikasniji u Hitu sa 26 poena (10/18), 8 skokova i 6 asistencija. Boš je postigao 23 poena uz 5 skokova, a Vejd je dodao 20 poena uz sedam izgubljenih lopti. Klupa Majamija postigla je samo šest poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve