Nova vest
Košarka

Utorak, 18.01.2011.

23:23

Maljković za B92: "Primetite nas"

Košarkašice Partizana Galenike u sredu će u Atini braniti šest poena prednosti protiv Atinaikosa u osmini finala Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Veliki problem sa sredstvima za putovanje košarkašice i stručni štab rešili su na neobičan način.

Do ponedeljka uveče je jedini realan plan bio da košarkašice Partizana, osvajačice prvenstva Srbije, u Grčku putuju autobusom. Taj plan podrazumevao je vožnju od Beograda do Atine, povratak preko Bijelog Polja gde se za vikend igra seledći meč regionalne lige.

“JAT nam je izašao u susret tako da košarkašice Partizana neće krenuti na one putešestvije od 50 sati. Ja im se ovog puta zahvaljujem jer su nam napravile stvarno pristojnu cenu, a drugi deo te priče koji se odnosi na to ko će da pokrije te troškove, to su ove devojke i stručni štab”, rekla je trener košarkašica Partizana Galenike Marina Maljković.

Jedan veliki problem je rešen, drugi, manjak pažnje, nedostatak prave podrške i opšti stav da je ženski sport nešto što za društvo nije važno ostaje.

“Primetite nas samo. U ovoj zemlji ima puno ljudi i mi ne želimo da se izdvajamo, ali želimo da na s primete i da primete to što radimo na najpošteniji mogući način. Bar mi možemo da odemo iz zemlje, da se pokupimo, ali to ne želimo”, kaže Maljkovićeva.

Jedna od tema kojima se redovno ali i površno bavimo je zdravlje dece. Bavljenje sportom je sigurno dobar način da deca budu zdravija ali bi nešto moralo da motiviše i devojčice da se odluče za sport.



“Od malih nogu igram košarku i želela sam uvek kao što je meni neko bio idol i kao što sam ja nekoga gledala na televiziji i pratila ga, tako sam želela da i ja nekome budem isti taj uzor. Verovatno me to još uvek drži da bavim se ovim čime se bavim”, rekla je kapoten Partizana Bojana Janković.

“Ja mislim da klinke uvet treba da teže da budu bolje od neke Dajane Taurazi, Lize Lesli, Jolande Grifit, da ne spominjem brojne evropske košarkašice koje su fenomenalne. To im je podrek”, rekla je košarkašica Milica Dabović.

I pored teških uslova i osećaja da njihov trud i rezultate mali broj prepoznaje i poštuje, ne razmišljaju o tome da odustanu.

“Nikada nisam razmišljala da odustanem. Ovo mi je samo veći podrek za pobede. Ostaću ovde do kraja i daću svoj maksimum da iz svake borbe izađemo kao pobednici. Iz svake borbe treba da izađeš kao pobednik tako i iz ove”, kaže Dabovićeva.

“Sada kada smo stigli dovde i kada držimo žensku košarku živom u Srbiji pošto mislim da smo mi to ove godine pokazale, imam jako veliki motiv da odem i borim se”, kaže Jankovićeva.

Košarkašice Partizana nalaze se na drugom mestu u regionalnoj ligi, favoritkinje su pred domaću ligu i Kup, a u Atini igraju revanš meč osmine finala Evrokupa. Ako se plasiraju u četvrtfinale, sigurno će priča o njima biti aktuelnija ali će biti sramno ako ih, posle ove priče, za nekoliko dana ili nedelja ponovo svi zaborave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve