Nova vest
Košarka

Utorak, 18.01.2011.

17:47

EK: Hemofarm - Cedevita (18h)

Košarkaši Hemofarma u sredu će dočekati zagrebačku Cedevitu u prvom kolu druge faze Evrokupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vršački tim će predstavnika Hrvatske dočekati od 18.00 časova, samo tri dana pre međusobnog duela u 18. kolu NLB lige.

To će biti poslednji meč prvog kola jer se ostale utakmice u grupama I, J, K i L igraju u utorak.

Najiskusniji igrač Hemofarma, Bojan Krstović kaže da Cedevita ima kvalitetan sastav, ali da veruje da uz pomoć publike, mogu da iskoriste prednost domaćeg terena.

“Dobro se poznajemo sa Cedevitom. Već smo se sastali ove sezone, kada smo ih pobedili u Zagrebu (97:89). Tada je odličnu partiju pružio Drejper (36p), a on je, inače, najkorisniji igrač NLB lige. Naš primarni cilj će biti da njega zaustavimo, ali imaju oni još kvalitetnih igrača, koje nikako ne smemo da zapostavimo. Troha i Rudež su dobri šuteri, a Edvards i Vukušić se dobro snalaze u reketu. Biće to teška utakmica, pogotovo što su u Vršac došli na krilima pobede nad Partizanom. Ali, imamo i mi svoje adute”, analizorao je protivnika Krstović.

Cedevita je među vodećim timovima po broju postignutih poena po meču, pa će presudnu ulogu imati raspoloženost u napadu, ali i – odbrana. Vrščani su do sada pokazali da umeju da igraju agresivno, pa, iako su oslabljeni u reketu (povređeni Maraš i Božović), veruju u pobedu.

“I dalje kuburimo sa povredama, ali pokušavamo da se ne obaziremo na to. Raduje nas odlična igra Savovića protiv Širokog, pa verujem da će sa stečenim samopouzdanjem, zajedno sa Džordanom, uspeti da se izbori za prednost u reketu. Svi ćemo se maksimalno angažovati, jer želimo pobedom da otvorimo drugu fazu Evrokupa. Naš glavni adut će biti jaka odbrana, jer iz defanzive sve počinje”, rekao je Krstović.

Grupa I, u kojoj su još i Gran Kanarija (Španija) i UNIKS (Rusija), važi za jednu od težih, a Krstović zna recept za prolazak među osam najboljih ekipa.

“Ukoliko želimo da se nađemo među prve dve ekipe u grupi, koje vode u nastavak takmičenja, moramo da pobedimo sve utakmice kod kuće i da se potrudimo da izvučemo makar jedan brejk. Grupa je teška, pogotovo što nas očekuju i dva naporna putovanja do Gran Kanarije i Kazanja, ali mi se nikada ne predajemo”, zaključio je Krstović.

Hemofarm i Cedevita igraju u sredu u dvorani “Milenijum” u Vršcu od 18.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu