Nova vest
Košarka

Sreda, 15.12.2010.

15:43

EL (četvrtak): Sledi rasplet

Košarkaši Makabija u devetom kolu Evrolige dočekuju u Tel Avivu ekipu Himkija, a neizvesne borbe za plasman u C i D grupi očekuju se u Sijeni, odnosno Milanu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Makabi je već osvojio prvo mesto u A grupi, a u preostala dva kola prve faze najtrofejniji izraelski klub uticaće na plasman ostalih timova.

Za šampiona Srbije, ekipu Partizana, bilo bi dobro da izabranici trenera Davida Blata pobede sutra Ruse, mada u slučaju da "crno-beli" večeras u "Pioniru" dobiju poljski Prokom i Žalgiris u Kaunasu bude bolje od španske Kahe Laboral, pomoć Beogradjanima neće biti potrebna.

Himki je znatno popravio igru u drugom krugu, ali je teško očekivati da Serdjo Skariolo i njegovi učenici mogu da iznenade Makabi ako domaći budu igrali na maksimalnom nivou.

U A grupi jedino je Makabi siguran učesnik Top 16, a svi ostali imaju šanse za prolazak dalje. Treba napomenuti da tim Prokoma samo pomoću teorije može do plasmana u drugu fazu.

U C grupi tri tima će se do samog kraja boriti za raspodelu čelnih mesta i bolju poziciju u žrebu za Top 16. Italijanski Montepaski dočekuje sutra u dvorani "Palamensana" u Sijeni ekipu turskog Fenerbahčea i u slučaju novog trijumfa Lester Mekaleb, Milovan Raković i drugovi već sutra će moći da proslave osvajanje prvog mesta u izuzetno jakoj grupi.

Fenerbahče, kao i branilac trofeja Barselona, ima pobedu manje od šampiona Italije, a u prvom krugu najpopularniji turski klub savladao je Montepaski u Istanbulu sa 81:68.

Barselona poteru za Montepaskijem nastavlja u Viljnusu, gde gostuje Lijetuvos Ritasu, koji se pobedom nad francuskim Šoleom vratio u trku za osvajanje četvrtog mesta. Francuski prvak za sada ima pobedu više, ali je medjusobni skor na strani tima koji sa klupe predvodi srpski trener Aleksandar Trifunović.

Katalonci bi mogli da razreše sve dileme u ovoj trci ukoliko pobede Litvance, a Šole u sredu na domaćem terenu bude bolji od najslabije ekipe u ovogodišnjem izdanju Evrolige - zagrebačke Cibone.

U D grupi, osim sigurnih grčkog Panatinaikosa i slovenačke Olimpije, mesta u Top 16 fazi ima za još dve ekipe, a za njih konkurišu tri kandidata - italijanski Armani, turski Efes Pilsen i španska Valensija.

U četvrtak se u Milanu sastaju Armani i Valensija, koja je zbog lošeg starta trenutno u najgorem položaju jer ima pobedu manje od konkurenata. Tim Svetislava Pešića u prvom krugu izgubio je u Valensiji od Italijana rezultatom 80:69, a u poslednjem kolu dočekaće rasterećenu Olimpiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve