Nova vest
Košarka

Četvrtak, 18.11.2010.

18:27

EK: Entoni Taker MVP

Najkorisniji igrač prvog kola Evrokupa bio je Amerikanac Entoni Taker sa 35 indeksnih poena u pobedi Arisa nad Azovmašom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Taker je za Aris postigao 28 poena (10/16 iz igre) uz šest skokova, tri asistencije, dve ukradene lopte i sedam iznuđenih faulova.

Najkorisniji srpski košarkaš bio je Milan Mačvan koji je briljirao protiv Bešiktaša sa 17 poena (6/11 iz igre) uz čak 15 skokova i tri asistencije (indeks 32).

Tri košarkaša su skupila po 34 indeksna poena. Asvelov Met Volš je sa 30 poena bio najefikasniji igrač kola, ali je uz osam skokova i čak 12 iznuđenih faulova izgubio i deset lopti.

Hrvatski bek Marko Popović je u pobedi UNIKSA u Oldenburgu ubacio 23 poena (6/12 iz igre), imao deset asistencija, pet skokova, dve ukradene, tri izgubljene lopte i šest iznuđenih faula.

Bešiktaš je poražen od Hemofarma, a odličan dan imao je Endrju Džejms Ogilvi sa 20 poena, 12 skokova i osam prekršaja nad njim. Poražen je i grčki PAOK, ali je dominirao Lazaros Papadopulos koji je postigao 24 poena (12/20 za dva) uz neverovatnih 17 skokova i četiri asistencije, te osam faulova protivnika nad njim za 33 indeksna poena.

Od pojedinaca istakli su se još Lukaš Košarek iz Kazerte je bio najbolji kradljivac sa pet osvojenih lopti, najviše ih je izgubio Volš, čak 10, Groningenov Met Hariaš je imao četiri blokade, a Volš je dominirao i po broju iznuđenih faulova sa 12 prekršaja nad njim.

Deset košarkaša je zabeležilo "dabl-dabl" - Popović, Papadopoulos, Ogilvi, Marko Šekić (Budućnost m:tel), Džej Pi Batista (Le Man), Mačvan, Demetrius Aleksander (Azovmaš), Korsli Edvards (Cedevita), Uče Nsonvu (Roan) i Derik Alen (Alba).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve