Nova vest
Košarka

Sreda, 10.11.2010.

20:37

Gist proradio, Partizan pobedio

Košarkaši Partizana pobedili su Prokom u Poljskoj sa 69:62, u četvrtom kolu grupe A u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ sada imaju po dve pobede i poraza, a u narednom kolu protivnik Partizana u ’Pioniru’ biće Kaha Laboral.

Partizan je u Poljskoj odigrao veoma dobro tokom većeg dela utakmice i na kraju je zasluženo slavio, iako je i ranije mogao da prelomi utakmicu. Odličan meč odigrao je Džejms Gist koji je na kraju bio i najefikasniji sa 16 poena (6sk). Nejtan Džavai je ubacio 15 (6sk), a Raško Katić 10.

Sa druge strane ekipu Prokoma, koja sada ima skor 0-4, predvodili su Bobi Braun sa 16 i Ratko Varda sa 14 poena.

Ekipa Vlade Jovanovića odlično je otvorila duel u Poljskoj. ’Crno-beli’ su na početku meča iznudili tri prekršaja koja su bila pri šutu, Milosavljević je pogodio jednu trojku uz odličan ulaz na drugi obruč i posle dva minuta Partizan je vodio sa 10:4.

U naredna četiri minuta ’crno-beli’ su odigrali veoma slabo, nisu u tom periodu postigli nijedan koš, ali Prokom to nije iskoristio. Do kraja prvog kvartala Partizan je ponovo uspostavio kontrolu nad utakmicom, Veseli je imao nekoliko ukradenih lopti i skokova u napadu, i posle deset minuta beogradski tim je vodio sa 20:18.

Iako je početkom druge deonice Prokom uspeo da dođe do prednosti od dva poena (24:22), Partizan je igrao sve bolje. Džavai je bio nezaustavljiv pod košem, Đekić je pogodio jednu trojku, a veoma dobro igrao je i Džejms Gist. Takva igra donela je Partizanu prednost koja je minut pre kraja poluvremena iznosila i šest poena (37:31).

Ratko Varda je do kraja prvog dela pogodio trojku, Partizan je uzvratio poenima Katića, a konačan rezultat prvog dela (39:36) postavio je Majk Vilks sa linije slobodnih bacanja.

Srpski šampion je krajem prvog dela propustio priliku da se odlepi na dvocifrenu prednost, a isto se dogodilo i sredinom treće deonice. Partizan je imao dva napada pri vođstvu od sedam razlike, ali nije ih iskoristio i Prokom je sa sedam vezanih poena izjednačio. U finišu treće deonice Gist je pogodio još jednu trojku, pa je Partizan pred poslednji kvartal imao poen viška – 52:51.

U poslednjih deset minuta Partizan je pokazao da je organizovanija ekipa od Prokoma. Do 35. minuta igralo se ’koš za koš’ u egalu, a onda je Gist pogodio za dva, Džavai se nadovezao poenima uz prekršaj, i dva minuta pre kraja ’crno-beli’ su imali pet poena viška (63:58).

U finišu utakmice Prokom nije uspeo da trojkama uhvati priključak i Partizan je na kraju došao do pobede koja mu na kraju može doneti i plasman u Top 16 fazu.

Prokom: Gidens 5, Juing 10, Videnov, Vilks 2, Braun 16, Jagla 4, Lapeta, Vitka, Ščotka 1, Varda 14, Barel 6, Kričanjuk 4.
Partizan: Lafajet 1, Kecman 9, Klobučar 3, Lučić, Milosavljević 7, Katić 10, Džavai 15, Mitrović, Božić, Gist 16, Veseli 5, Đekić 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve