Nova vest
Košarka

Subota, 30.10.2010.

22:47

Olimpija – Partizan m:ts (19.00)

Košarkaši Partizana m:ts u nedelju od 19 časova gostuju ljubljanskoj Olimpiji u okviru petog kola regionalne NLB lige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ta utakmica će biti okršaj dva standardna evroligaša, a biće odigrana u novoj dvorani „Strožice“, čiji je kapacitet 16.000 mesta.

I Partizan i Olimpija su svoje mečeve drugog kola Evrolige završili pobedama, crno-beli nad Himkijem, a Ljubljančani protiv Armani Džinsa.

Partizan mt:s i Union Olimpija su se u dugoj istoriji susreli ukupno 106 puta, računajući sva takmičenja u kojima su igrali. Tim iz Humske ima 60 upisanih pobeda, dok je tim iz Ljubljane bio uspešniji 45 puta, a samo jedan meč je odigran nerešeno. Kada je takmičenje u Jadranskoj ligi u pitanju, Beograđani su ubedljivi sa 12 pobeda, dok su Slovenci slavili samo jednom.

Očekuje nas još jedna utakmica u prenatrpanom rasporedu sa ekipom koja zaslužuje veliki respekt. Ovoga puta to je Union Olimpija. Bez obzira što nas čeka ekipa iz Jadranske lige, znamo da je tim iz Ljubljane dugogodišnji Evroligaš i da je ove sezone napravila jedan respaktabilan sastav. Imaće prednost domaćeg terena, a ove godine igraju i u novoj dvorani, koja je na predhodnim susretima bila skoro popunjena. Od njih se očekuje dosta, a i oni sami pokušavaju da naprave, pre svega, košarkašku atmosferu i u tome za sada uspevaju. Posle Himkija, jako je važno da u ovaj meč uđemo hladne glave i da pokušamo da pružimo jedan jak otpor“, rekao je trener srpskog šampiona Vlada Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu