Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.10.2010.

15:58

Lafajet stigao u Partizan mt:s

Košarkaš Oliver Lafajet potpisao je jednogodišnji ugovor sa beogradskim Partizanom mt:s.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

26-godišnji plejmejker visok je 188 cm i završio je Univerzitet u Hjustonu, za čiji košarkaški tim je sa uspehom nastupao u NCAA prvoj diviziji.

Od 2008. godine je profesionalac. U prvoj sezoni branio je boje tima iz razvojne NBA lige - Erie BayHawks. Beležio je prosečno po meču 13,6 poena uz 4,1 skok i 3,9 asistencija.

Potom je nastupao za Fort Vejn, takođe tim iz razvojen NBA lige, gde je bio najbolji igrač u timu sa prosekom od 17, 1 poena, 4, 6 skoka i 6,4 asistencije. Ovog leta odigrao je jednu utakmicu za NBA ligaša Boston Seltiks, na kojoj je upisao 7 poena uz 4 skoka i 2 asistencije za 22 minuta provedena na parketu.

„Prvi put sam u Beogradu, a o Partizanu sam čuo zaista sve najbolje. Tim koji sa uspehom igra i na evropskom nivou u prethodnih deset godina. Moja jedina ambicija je pobeda, da budem spreman za svaku utakmicu i da pomognem timu da pobeđuje. Partizan je odličan klub i ima dobar tim, spreman sam da igram i jedva čekam prvu utakmicu“, rekao je novi plej "crno-belih".

U narednoj sezoni Lafajet će nositi crno-beli dres sa brojem 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve