Nova vest
Košarka

Nedelja, 10.10.2010.

19:05

Šarlroa u EL, Himki na Partizan

Košarkaši belgijske ekipe Šarlroa plasirali su se u Evroligu pošto su u poslednjem kolu kvalifikacija u dva meča bili bolji od nemačke Albe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Belgijanci su u Nemačku stigli sa četiri poena viška iz prve utakmice (81:77), a duel u Berlinu završen je sa nerešenih 70:70.

To znači da će u Partizanovu A grupu ruski Himki koji je u petak obezbedio plasman, a da će Šarlroa u B grupu zajedno sa ekipama Bamberga, Rome, Olimpijakosa, Real Madrida i Unikahe.

Na revanš meču u Berlinu između Albe i Šarlroa, ekipa Luke Pavićevića dobro je počela, i sredinom druge deonice imala je sedam poena viška, što je bio rezultat koji Albu vodi u Evroligu.

Međutim, u nastavku meča belgijski prvak se razigrao, a prelomna je bila treća četvrtina koju je ekipa Šarlroa dobila sa 23:12. U samom finišu Alba je pokušala da se vrati, ali sve što je uspela da uradi je da dođe do dva poena viška u poslednjem minutu.

Na drugoj strani Demon Malet je pogodio dva slobodna bacanja i tako postavio konačan rezultat.

Najefikasniji u belgijskoj ekipi bio je Brajan Grin sa 17 poena. Kris Hil je ubacio 14, a Andre Ridik 13. U sastavu Albe Derik Alen je postigao 20, a Džulius Dženkins 13 poena.

Tadija Dragićević je za 26 minuta imao učinak od osam poena i šest skokova, a Marko Marinović je za manje od 20 minuta imao četiri poena, tri asistencije i šest skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve