Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.08.2010.

21:10

Srbija savladala i Tursku

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfalno je okončala pripremni turnir za Svetsko prvenstvo u Istanbulu.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Posle pobeda protiv Novog Zelanda i Irana, Srbija je u do sada najtežem ispitu savladala domaćina turnira i Svetskog prvenstva Tursku sa 83:70 (27:22, 22:14, 14:22, 20:12).

Za razliku od mečeva sa Novim Zelandom i Iranom kada je nešto slabije počinjala duele, ekipa Dušana Ivakovića je protiv Turske kontrolisala rezultat od početka do kraja meča.

Turci su pripretili u samom finišu treće deonice kada su prišli na samo poen zaostatka (58:57), ali onda je kapiten Nenad Krstić vezao pet poena i tako otklonio neizvesnost.

Krstić je bio i najbolji igrač na ovoj utakmici sa 19 poena, sedam skokova i pet asistencija. Odličan je bio i Miloš Teodosić sa 16 poena (3-6 za tri), dva skoka i tri asistencije. Marko Kešelj i Duško Savanović dodali su po 13 poena. U ekipi Turske Turkoglu je postigao 14, a Iljasova i Gonlum po 12 poena.

U prvih deset minuta duela sa Turskom najraspoloženiji u našoj selekciji su bili Savanović i Kešelj sa po osam poena. Kosta Perović je postigao šest, a Teodosić pet, i Srbija je posle prve deonice vodila 27:20.

U drugoj četvrtini zaigrao je Nenad Krstić, koji je za manje od deset minuta uspeo da sakupi deset poena i pet skokova. Srbija je na poluvremenu vodila 49:36 uz 11 poena Kešelja, 10 Krstića i po osam Teodosića i Savanovića. Plej Olimpijakosa je dve sekunde pre kraja poluvremena pogodio trojku kojom je Srbija došla do plus 13 nakon 20 minuta.

Treću četvrtinu naša reprezentacija odigrala je najlošije, ali ipak nije dozvolila poptuni preokret. Turska se malo po malo približavala, i minut i po pred kraj četvrtine prišla je na samo minus jedan (58:57). Tada je kapiten Krstić preuzeo stvari u svoje ruke, postigao je pet vezanih poena i Srbija je imala 63:58 pred poslednju deonicu.

Već posle minut i po u poslednjih deset minuta posle trojke Tepića naša selekcija je otišla na plus deset (68:58), i tada je meč definitvno rešen.

U duelu sa Turskom selektor Ivković odlučio je da odmara Stefana Markovića i Milana Mačvana. Naš nacionalni tim ostaje u Turskoj, gde će sa domaćinom odigrati još jednu prijateljsku utakmicu.

Srbija: Tepić 3p, 4sk, Milosavljević 2sk, Paunić 5p, 2sk, Bjelica 3sk, 1as, Savanović 13p, 4sk, 3as, Raduljica 3sk, Krstić 19p, 7sk, 5as, Perović 8p, 1sk, 1as, Veličković 6p, 1sk, Kešelj 13p, Teodosić 16p, 2sk, 3as, Rašić 3sk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve