Nova vest
Košarka

Utorak, 20.07.2010.

17:59

Peković: "Nikada u Zvezdu"

Nikola Peković glavni je adut Duška Vujoševića u reprezentaciji Crne Gore, što 39 poena u poslednjem meču protiv BiH najbolje ilustruje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Popularni Pekmen je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Minesotom, ali ne propušta kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora se trenutno priprema na Zlatiboru, a Peković je posetio mlade košarkaše na kampu "Maksima" kojeg drži bivši centar Partizana Miroslav Pecarski.

Deca često imaju zanimljivija pitanja od novinara, a prvo za Pekovića je glasilo: Kada si prvi put zakucao?

"Kasno sam počeo da treniram, sa 15 godina u Podgorici, a zakucao sam prvi put godinu dana kasnije", odgovorio je Nikola.

Koji su treneri imali najveći uticaj na tvoj razvoj?

"Dejan, moj prvi trener u Junioru u Podgorici, potom Žare Vučurević, naravno Dule Vujošević i Željko Obradović".

Koji vam je najdraži klub?

"Naravno Partizan", bez dileme je odgovorio Peković.

Da li bi prešli u Zvezdu, kada bi dobili veliki novac kao u NBA?

"Nikada", još brže je odgovorio Pekmen.

Plašite li se konkurencije u NBA?

"Biće žestoko, ali verujem u sebe i neću ustuknuti ni pred kim", poručio je najbolji centar Evrope koji je uz Slavka Vraneša najpopularniji igrač crnogorskog tima na Zlatiboru.

Igrači Duška Vujoševića dva puta su pobedili Bosnu i Hercegovinu, a polovičan skor imali su protiv selekcije BJR Makedonije. Vujošević ne krije da ima problem na spoljnim pozicijama, zbog povrede kolena Vlada Šćepanovića koji je prethodnih dana posetio "sokolove", ali dolazak prvog pleja Omara Kuka, posle parafa na ugovor sa Valensijom, itekako se osetio.

Posle Zlatibora, Peković će sa reprezentacijom Crne Gore u Skoplje, na turnir sa Makedonijom, Katarom i Obalom Slonovače.

"Sokolovi" će u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. u Litvaniji igrati ugrupu sa Italijom, Izraelom, Finskom i Letonijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve