Nova vest
Košarka

Petak, 16.07.2010.

23:10

EP U20: Srbija izgubila dobijeno

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva pošto je poražena od domaćina Hrvatske sa 76:75.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U izuzetno neizvesnoj završnici Srbija je ispustila sedam poena prednosti u poslednjem minutu.

Branislav Đekić je 60 sekundi pre kraja pogodio trojku za 70:63, ali su Hrvati uspeli da se vrate i na kraju trijumfuju. Junak hrvatske selekcije bio je Ario Delaš koji je četiri sekunde pre kraja pri vođstvu srbije 75:74 uhvatio loptu u napadau i pogodio za konačnih 76:75.

Pre toga Butorac je iznudio tri slobodna bacanja, pogodio je dva i promašio treće.

Najefikasniji u ekipi srbije bio je centar FMP Železnika Dejan Musli sa 17 poena i sedam skokova. Aleksandar Mitrović ubacio je 16 (sve u drugom poluvremenu), Nemanja Nedović 12, a Branislav Đekić 10 poena. U pobedničkoj ekipi junak pobede Mario Delaš postigao je 16, Radošević je ubacio 14, a Batur 11 poena.

Srbija je tokom celog meča u Zadru kontrolisala igru i rezultat, ali nikako nije uspevala da se 'odlepi', što je na kraju koštalo plasmana u polufinale. U prvih 20 minuta odlični su bili Nedović, Musli i Đekić, ali je Hrvatska na poluvremenu ipak imala tri poena prednosti (30:27). Zanimljivo je da je to bilo poslednje vođstvo Hrvata sve do četiri sekunde pre kraja.

Već na startu drugog poluvremena Srbija je serijom 5-0 ponovo preuzela vođstvo, a 13 minuta pre kraja nakon poena Jaramaza imali smo i plus osam – 49:41. Hrvati su međutim ponovo uhvatili priključak, i pred poslednju deonicu naš tim je imao samo poen prednosti (50:49). Ekipa Boška Đokića međutim nije dozvolila domaćinu da potpuno preokrene rezultat, i držala je prednost koja je minuta pre kraja narasla na pomenutih 70:63.

Tada Butorac u sledećem napadu postiže trojku i tako vraća svoj tim u igru, a u samom finišu dogodio se već opisani scenario i Hrvati su prošli u polufinale.

Protivnik Hrvatske u borbi za finale biće Grčka, dok se u drugom polufinalu sastaju Francuska i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve