Nova vest
Košarka

Petak, 18.06.2010.

19:23

DV: "Hvala svima što me trpe"

Košarkaši Partizana osvojili su devetu uzastopnu titulu šampiona Srbije i tako okončali jednu od najboljih sezona u istoriji tima.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Sezona koja spada u nekoliko najuspešnijih u istoriji kluba, možda, uz svo poštovanje, uz onu kada se igralo u Istanbulu, i najuspešniju", rekao je trener Duško Vujošević.

"S obzirom na to da su se igrali Kup, dve lige i da smo se plasirali na F4 Evrolige, kada se pogleda kako su završile ostale lige u Evropi, možda smo i jedna od najuspešnijih evropskih ekipa", dodao je Vujošević.

Finalna serija između dva najbolja srpska tima ipak je prošao u znaku tuče u drugom meču i nedolaska Hemofama u "Pionir" na treću utakmicu.

"Svako ima pravo da se ponaša kako hoće, ali ne dozvoljavam da se osporavaju naši uspesi, niti da se predstavljaju kao plod neke zavere ili zaštite sudija. Ja bih, naravno, više voleo da se večeras ovde igralo. imaju Itlaijani jednu poslovicu koja opisuje ovakve stvari, kada se čovek uveče umokri u postelji jer je neke strašne snove sanjao, kaže da se znojio".

"Rezultat za titule je lak: treba imati najbolju ekipu, najboljeg trenera i da radiš više od ostalih", rekao je Vujošević.

Trener je zahvalio svim igračima, stručnom štabu, navijačima i rukovodstvu kluba na postignutim rezultatima.

"Znam da nisam ni ja savršen i da imam velikih mana. Hvala igračima što me trpe ovakvog, iako znaju koliko ih ja volim i da su oni uvek na prvom mestu. Ali, ne može se sve uvek trpeti, a oni me trpe. Hvala i gradonačelniku (Draganu) Đilasu, koji je nagrađivao sve naše uspehe i zahvaljujući kome sada možemo da isplatimo osmu platu od deset. Nije problem naš mali budžet, već to što smo obezbedili tek 15-20 odsto od tog malog budžeta", rekao je Vujošević.

Navijači su treneru osim uobičajenih parola skandirali i "Dule, ostani", a trener je novinarima rekao da ne planira još da ide, osim ako ne dodje "ponuda koja se ne odbija".

"Prvo, hvala onima koji su mi dali priliku da radim u Partizanu. Besmisleno je više da pričam koliko mi ovaj klub znači. Ima mnogo posla oko pravljenja tima. Ja nisam materijalno obezbeđen. Ako bi došla neka ponuda koja se ne odbija, u dogovoru sa klubom bih je prihvatio. Stalno se priča o našem sistemu, ali taj sistem ima veze sa mnom samo utoliko što sam ga ja postavio. Ne zavisi Partizan od jednog čoveka", rekao je Vujošević.

Grčki mediji objavili su, a neki domaći i preneli, da će Vujošević i Aleksandar Marić preći u grčki Olimpijakos.

"Ta priča nema veze s mozgom! Marić ima ugovor sa Partizanom, a kada je Olimpijakos u pitanju, prešao bih tamo samo kada bi promenili
boju dresova iz crveno-belih u crno-bele"
, rekao je Vujošević, posle čega je dobio aplauz novinara i prijatelja kluba u pres sali Pionira.

Košarkaši Partizana bili su presrećni posle osvajanja devete uzastopne titule prvaka Srbije, a novinarima u Beogradu su uglavnom rekli da im je ovo najbolja sezona u karijerama.

"Super. Ovo mi je daleko najlepša i najbolja sezona u karijeri, a mislim i svih nas", rekao je nasmejani Aleksandar Marić, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača.

"Osvojili smo ove sezone sve osim Evrolige, a tu su nam falili centimetri da dođemo do finala. Centimetri ili sekunde, kako se gleda. Hvala saigračima, stručnom štabu, navijačima, Beogradu i Srbiji na svemu što su uradili za nas. Sezona jeste bila dugačka, ali sa ovim momcima nikad nije dosadno", rekao je Marić. 



Plejmejker Lester Mekejleb po običaju nije bio mnogo rečit, ali nije skidao osmeh sa lica.

"Osećam se zaista sjajno, stvarno smo mnogo postigli. Još nisam odlučio da li ću ostati. Kad odem kući i razmislim, onda ću znati", rekao je popularni Bo.

Lorens Roberts takođe je bio jako srećan i rekao je da je uživao u proslavi titule i da će tek da slavi uspehe ove sezone.

"Mnogo je dobar osećaj. Sezona je bila dugačka, ali jako uspešna. Ne znam šta da kažem sada, srećan sam mnogo. Sada želim da se opustim i uživam i da proslavim trofeje, ne razmišljam o budućnosti", rekao je Roberts.

Aleksandar Rašić bio je uobičajeno miran posle "sezone iz snova".



"Mislim da niko ni u najludjim snovima nije mogao da očekuje ovakvu sezonu. Čestitam svima, a naročito navijačima na fantastičnoj podršci"
, rekao je Rašić. 

Jan Veseli je kazao da je "srećan kao i svi ostali", a na pitanje novinara da li će ostati i sledeće sezone, odgovorio je: "Naravno!"

Petar Božić:

 

Dušan Kecman:

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve