Nova vest
Košarka

Subota, 12.06.2010.

20:18

ACB: Novo čudo Kaha Laborala!

Košarkaši Kaha Laborala opet su pobedili Barselonu u Blagurani, sada sa 70:69, vode sa 2-0 u finalnoj seriji plej-ofa ACB lige i samo ih pobeda deli od titule.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Ključni čovek, kao i u prvom meču, bio je Marselinjo Uertas, koji je dao sedam poena u nizu za vođstvo gostiju 65:61, ujedno i prvo na utakmici.

Nizom propusta u samoj završnici Kaha Laboral je pobedu doveo u pitanje, ali je na 1,6 sekundi do kraja Rubio loše izveo aut i sve je bilo rešeno.

Najefikasniji kod pobednika bio je Fernando San Emeterio sa 19 poena (4-6 za dva, 2-2 za tri), Uertas je dao 13 (4-6 iz igre, po 3 sk. i ast), a Bred Oleson imao je 10 poena. Najbolji igrač Tijago Spliter dao je 4 poena (6sk.), sve u poslednjoj četvrtini.

Katalonce je predvodio Pit Majkel sa 18 poena (7-15 iz igre) i 6 skokova, Terens Moris zabeležio je 12 poena i 8 uhvaćenih lopti, a Jaka Lakovič dao je 10 poena. Huan Karlos Navaro ubacio je samo 4 poena (1-4 iz igre).

Ponovo su, kao na prvom susretu, u prvom planu bile uske odbrane oba tima, ali sada je Barsa od samog starta bila u blagoj prednosti. Iznenađenje trenera Paskvala sa Morisom u startnoj petorci potpunio je urodilo plodom jer je Amerikanac bio glavni poenter domaćih u prvom poluvremenu.

Kaha Laboral je u igri održavao odličan šut za tri poena, pre svih Olesona i San Emeterija, pa je Barsa na poluvreme otišla sa asmp +5 (38:33).

Vreme je odmicalo, a Barselona nije uspevala da stvori dvocifreni višak i tako prelomi meč. Ekipa Duška Ivanovića strpljivo je vrebala šansu i dočekala je sredinom poslednje deonice.

Ponovo je glavna figura bio Brazilac Uertas – dva puta je ulazom poentirao, a onda sa 7m pogodio trojku za vođstvo svog tima 65:61.

Treba pohvaliti i sudije, koje nisu popustile pod velikim pritiskom stručnog štaba i navijača domaćih, nego su ostali objektivni tokom celog meča.

Činilo se da će gosti lako privesti meč kraju, ali San Emeterio gubi loptu na 1,6 sekundi do kraja. Nad Bazileom je sasvim opravdano dosuđen nesportska greška, a Italijan realizuje oba penala.

Rubio je, međutim, katastrofalno izveo loptu, predao je Uertasu u ruke i bilo je jasno da Kaha Laboral dolazi do nove pobede.

Treći meč na programu je u Vitoriji u utorak od 20.30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve