Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.06.2010.

22:04

Lukajić: "Plej-of je druga priča"

Košarkaše vršačkog Hemofarma u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije očekuje duel sa Radničkim iz Kragujevca.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Hemofarm je veliki favorit, ali Vrščane u predstojećim duelima sa Šumadincima očekuje veoma težak posao.

Koliko su Kragujevčani neugodan protivnik najbolje pokazuje činjenica da su izabranici trenera Željka Lukajića uspeli da ih ove sezone pobede tek u četvrtom međusobnom susretu.

"Plej-of je nešto sasvim drugo u odnosu na ligaški deo takmičenja. Sada je sve je otvoreno. Pokazalo se da je Radnički veoma neugodan za Hemofarm. Ali, imamo prednost domaćeg terena i normalno je da razmišljamo samo u jednom pravcu, a to je da se plasiramo u finale", rekao je trener Lukajić.

Tri poraza od Radničkog ne brinu ni Miloša Borisova, najboljeg trojkaša Hemofarma.

"Svesni smo da nam ni u jednoj utakmici sa Radničkim neće biti lako i da se oni neće unapred predati. Kragujevčani igraju dosta široko, sa brzom tranzicijom. Na parketu često imaju petorku u kojoj svi igrači dobro šutiraju za tri poena", ocenio je Borisov.

U tim Hemofarma se posle 15 dana pauze vraća i kapiten Stefan Marković.

"Stefan nam mnogo znači, naročito protiv timova kao što je Radnički, koji igraju veoma agresivnu odbranu. Našu šansu vidim u dobroj odbrani, ali i činjenici da imamo prednost pod košem", zaključio je Borisov.

Prvi meč između Hemofarma i Radničkog igra se u ponedeljak od 19 časova u hali "Milenijum" u Vršcu. Revanš je na programu 9. juna u kragujevačkoj hali "Jezero", a eventualna majstorica će se igarti dva dana kasnije u Vršcu. Polufinalna serija se igra na dve dobijene utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu