Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.06.2010.

21:02

Miroslav Nikolić: Nećemo se predati

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca u ponedeljak igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Protivnik izabranika trenera Miroslava Nikolića biće vršački Hemofarm, koji je pored aktuelnog šampiona Partizana, glavni favorit za osvajanje titule.

Trener Nikolić je ocenio da su Vrščani favoriti, ali da se njegovi izabranici sigurno neće predati.

"U dosadašnjem toku sezone pet puta smo se sastajali sa Hemofarmom i zabeležili tri pobede. Naš glavni adut u tim duelima bila je snažna obrana, koju ćemo pokušati da postavimo i u predstojećem doigravanju", rekao je Nikolić.

Trener Kragujevčana je naglasio da je klub iz Vršca odlično organozovan i dodao da veoma dobro poznaje rivala, s obzirom da je veliki broj sadašnjih prvotimaca Hemofarma upravo on selektirao.

Ekipa Radničkog je u završnici sezone imala dosta problema sa povredama. Ruski internacionalac Aleksej Kotiševski je bio prinuđen da pre vremena završi sezonu, što je značajno oslabilo Šumadince.

"Problemi sa kojima se suočavamao nas dodatno motivišu da pružimo što jači otpor Hemofarmu. Svakako da ćemo svim silama nastojati da pružimo maksimum u ovom trenutku i da budemo ravnoparvan rival favorizovanom protivniku", poručio je Nikolić.

On je naveo da će velika prednost košarkaša Radničkog u polufinalnim duelima sa Hemofarmom biti rezultatska rasterećenost, s obzirom da su Kragujevčani plasmanom među četiri najbolje ekipe u državi ispunili ambicije.

Prvi meč između Hemofarma i Radničkog igra se u ponedeljak od 19 časova u hali "Milenijum" u Vršcu. Revanš je na programu 9. juna u Kragujevcu, a eventualna majstorica će se igarti dva dana kasnije u Vršcu. Polufinalna serija se igra na dve dobijene utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu