Nova vest
Košarka

Četvrtak, 15.04.2010.

21:39

Grobari ne idu u Pariz

Navijačke grupe Partizana "Grobari1970" i "Južni Front" objavili su saopštenje u kojem stoji da neće ići u Pariz na završni turnir Evrolige u košarci.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Obe navijačke grupe smatraju da KK Partizan nije obezbedio da kupe minimalnih 430 karata od 1100 koliko im je Evroliga dodelila. „Naime mi smo od trebovanih 2000 kompleta sveli naš spisak na minimalnih 430 a svako dalje skraćivanje tog spiska bi značilo odstranjivanje naših drugova za koje smatramo da su svi međusobom jednaki“, navodi se u saopštenju.

"Kada je KK Partizan saopštio da poseduje 1000 kompleta karata i da je veći deo namenjen najvatrenijim navijačima, dugogodišnjim vlasnicima pretplatnih karata i prijateljima kluba, mi smo mislili da ispunjavamo te kriterijume. Pretplatne karte mi posedujemo zadnjih deset godina a ne od skoro kada su one postale modni hit u Srbiji i regionu. Klub nam je ponudio da kupimo 250 do 300 karata što bi nas prilikom eventualne raspodele dovelo u veliki problem i raskol, jer ne želimo da putem lutrije biramo srećne dobitnike za odlazak na ovo gostovanje", piše u saopštenju navijačkih grupa.

Grobari ističu da je u Pariz trebalo da "idu oni koji su živeli za to", a ne oni koji bi da budu trendu.

"Mislili smo da na ovo gostovanje treba da idu oni koji su bodrili Partizan u Evroligi, ali i u polupraznoj hali 'Pionir' kada je klub gubio po 20 razlike, oni koji su navijali pola sata po završetku utakmice, oni koji su gotovo peške išli za Vršac - kada se teškom mukom osvajala titula, oni koji su pravili one sjajne koreografije i koji su svojim navijanjem stvorili mit o paklu Pionira, a ne kupoholičari, bogati i sretni kojima je Partizan trenutni modni detalj koji će promeniti čim se vrate iz Pariza. Za razliku od njih mi ćemo uvek biti uz naš Partizan - sada to nije moguće, zato što je neko drugi tako odlučio", poručila je navijačka grupa Grobari - Jug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve