Nova vest
Košarka

Utorak, 06.04.2010.

10:01

Djuk šampion, zaustavljen i Batler

Ekipa Djuka pobednik je univeritetskog prvenstva Sjedinjenih Država u košarci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Majka Kšiševskog savladao je u velikom finalu plej ofa NCAA lige ‘mali’ Batler rezultatom 61:59 i četvrti put u istoriji stigao do titule. Devilsi su slavili posle dramatične utakmice u kojoj nijednog trenutka nisu imali prednost veću od šest poena a meč je odlučen u samom finišu.

Singler je promašio pola minuta pre kraja pri vođstvu Djuka od 60:59, Hejvord nije uspeo da pogodi za vođstvo Batlera. Zoubek je pogodio jedno slobodno bacanje 3,6 sekundi pre kraja, Hejvord promašio još jednom i Blu Devilsi su počeli slavlje.

Najefikasniji u ekipi NCAA šampiona za 2010. godinu bili su Singler (19 poena, osam skokova) i Šejer (15p, 6sk), a u ekipi Batler Buldogsa, najprijatnijem iznenađenju ‘Martovskog ludila’ Hejvord i Mek po 12 poena.



Ekipa Djuka četvrti put je stigla do titule, sve četiri osvojio je selektor košarkaške reprezentacije SAD iz Pekinga 2008. Majk Kšiševski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve