Nova vest
Košarka

Sreda, 03.03.2010.

22:31

Lučić: 'Sezona je za nas završena'

Poraz košarkaša Crvene zvezde od češkog Nimburka, drugi zaredom u Evrokupu na domaćem terenu, izazvao je veliku frustraciju publike u 'Pioniru'.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Navijači su skandirali „uprava napolje“ i ispaljivali salve uvreda prema igračima. Uobičajen prizor na utakmicama 'crveno-belih'. "Ovo je veliki korak unazad, ali trebalo bi krenuti od početka, stvaranja tima, kupovine pogrešnih igrača, nerealnog budžeta", kaže predsednik Zvezde Vladislav Lučić za 'Večernje novosti'.

Zvezdi je iz ruku iskliznula i druga meč lopta za plasman u četvrtfinale, koje je sada ugroženo i zavisi od neophodne pobede nad Gran Kanarijom na dalekim španskim ostrvima.

"Zatečeni smo, niko nije očekivao dva poraza kod kuće. Ipak, treba verovati dokle god postoji nada. Ovo je sportski neuspeh, a nismo ni imali vremena da se posvetimo sportu. Bavimo se sanacijom, sabiramo koliki su dugovi. Uskoro ćemo izaći u javnost i reći koliko je novca potrošeno, koliko je ko zarađivao", ističe Lučić.

Lučić, koji je tek četiri nedelja na mestu predsednika, ima većih problema od prozivki navijača.

"Još nisam ni kofere raspakovao! Za ovu situaciju najmanje je kriv Lale, najtrofejniji trener u Zvezdinoj istoriji. Došao sam ovde da se borim svim srcem, a ne da pravim karijeru velikog menadžera, kao neki neafirmisani ljudi za koje ne znamo kojim su zaslugama došli u klub. Ima pomaka, ali još ne stižemo da se bavimo sportskim delom, koji je i najvažniji. Kako da stignemo, kada mi u kancelariji sedi četvrti poverilac od jutros. Sada razgovaram s menadžerom bivšeg trenera".

Nije rešeno pitanje ugovora trenera Trifunovića.

"To je prioritet, ali kao što rekoh, nisam stigao da pričam s Trifom".

Takmičerski, sezona je za 'crveno-bele' je već završena, ostala je još samo Superliga.

"Sezona je praktično za nas završena. Doživeli smo veliki neuspeh u Jadranskoj ligi i Kupu Koraća, sada i veliko razočaranje u Evrokupu. Ostala je samo srpska liga, koja donosi samo mesto u NLB ligi. Ne krivim ni Trifunovića ni Acu Petrovića, krive su nerealno velike ambicije", žaključio je Lučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve