Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 01.03.2010.

15:56

FMP protiv Zagreba za prvo mesto

Košarkaši FMP Železnika u utorak dočekuju Zagreb u petom kolu J grupe Top16 faze Evročelindž kupa, u meču u kome se rešava pitanje pobednika te grupe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najiskusniji prvotimac u redovima Beograđana Saša Stefanović istakao je da je predstojeći duel jako bitan ‘panterima’, pošto može da reši sve dileme oko liderske pozicije u grupi. "Zagreb smo već pobedili u prvom delu Top16 faze. To, međutim, ništa ne znači, pošto je reč o veoma iskusnoj ekipa, koja je ospasna i kao domaćin i kao gost", naglasio je Stefanović.

Stefanović je rekao da je trener Zagreba Denis Bajramović na meču regionalne NLB lige protiv Partizana odmarao pojedine igrače. Kapiten ‘pantera’ očekuje veliku borbu i veoma motivisanog protivnika, koji se, takođe, nada prednosti domaćeg terena u četvrtfinalnim duelima.

Trener Železnika Vlade Đurović ocenio je da je ulog u predstojećem meču ogroman i dodao da neće biti nimalo lako portiv vrlo iskusnog tima koji predvode Nikša Prkačin, Damir Mulaomerović i Vladimir Krstić.

"Zagreb je tim koji je pre nedelju dana osvoijio Kup Krešimira Ćosića pobedivši u finalu favorizovanu Cibonu i koji je odlično plasiran na tabeli NLB lige", rekao je Đurović i istakao da je, pored svega, veliki optimista.

Pored sjajnog plejmejkera, nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske Damira Mulaomerovića, Đurović je posebno istakao doprinos centra Luke Žorića, koji je dobio značajniju minutažu nakon odlaska talentovanog Anta Tomića u madridski Real.

"Nama će ponovo nedostajati Miloš Dimić, dok je neizvestan nastup Nemanje Protića i Svetozara Stamenkovića, koji ima temperaturu. Andreja Milutinović je igrao protiv Zadra u subotu, ali još nije potpuno spreman za ovako značajne mečeve", zaključio je Đurović.

Utakmica FMP-Zagreb igra se u utorak od 18 časova u Železniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve