Nova vest
Košarka

Utorak, 23.02.2010.

19:12

Igrali se Kupovi, Teo briljirao

Proteklog vikenda košarkaši su igrali Kupove, a do trofeja su stigli Teodosić, Aleksandrov, Tica, Kovač sa Kozalinom, te Bjelica i Milošević sa Ritasom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novica Veličković i Marko Jarić su sa Realom stali u finalu pred sjajnom Barselonom, a srpski košarkaši su na tri meča u Kupu Kralja odigrali sa mnogo oscilacija. Perović je bio solidan u Valensiji koju je takođe zaustavila Barsa, dok je odličan bio Luka Bogdanović u lošen Huventudu. U finalu je izgubio Dušan Vukčević čija Bolonja još nije dorasla Sijeni.

Košarkaši Barselona deklasirali su madridski Real sa 80:61 u finalu španskog Kupa Kralja, a u sivolo Mardiđana uklopili su se i srpski košarkaši Novica Veličković i Marko Jarić. Bivši košarkaš Partizana bio je uz Darijuša Lavrinoviča najbolji u svom timu sa 11 poena (4/6 za dva, 1/1 za tri), dok Jarić dodao sedam (2/4 za dva, 1/3 za tri), sve na početku meča, uz četiri asistencije.



Kosta Perović
je bio veoma solidan u Valensiji koja je eliminisana od Barse. U prvom meču protiv Estudijantesa ubacio je 10 poena (5/9 za dva) imao pet skokova, dok je protiv Katalonaca bio jedan od najbolji sa 14 poena (5/8 za dva) i četiri skoka. Marko Marinović je Estudijantesu ubacio tri poena, a protiv Barse nije igrao.

U porazu od Valensije Petar Popović je za Estudijantes ubacio šest poena (3/4 za dva). Barselona je prvo eliminisala Kahasol 77:72 za koji je Duško Savanović ubacio 11 poena (3/7 za dva, 1/3 za tri), a Ivan Radenović osam (2/2 za dva, 1/2 za tri). Real je do finala došao preko Huventuda kojem Veličković nije ubacio ni jedan koš, a imao je dva skoka. S druge strane, dominirao je Marko Jarić sa 26 poena (7/9 za dva, 3/5 za tri), pet skokova i četiri asistencije. Luka Bogdanović je protiv zemljaka odgovorio sa 16 poena (5/5 za dva, 2/6 za tri) i šest skokova, a Uroš Tripković nije bio u timu. U polufinalu Madriđani su deklasirali Kahu Laboral sa 78:50. Veličković je postigao 10 poena (5/9 za dva) i imao šest skokova, a Jarić samo jedan poen (0/4 iz igre) i dva skoka.

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Panatinaikos sa 68:64 u finalu Kupa Grčke, a najzaslužniji za trijumf Pirejaca bio je srpski reprezentativac Miloš Teodosić. Sjajni plej ubacio je 22 poena (4-6 za dva, 3-10 za tri, 5-5 penali, 32 min.) i imao po 4 skoka i asistencije.



Montepaski i Olimpija potvrdili su dominaciju u Italiji i Sloveniji. Tim iz Sijene je u finalu pobedio Virtus 83:75, a Dušan Vukčević je u poraženom timu učestvovao sa šest poena (3-0, 2-1, 3-3) za 15 minuta. Olimpija pobedom nad Zlatorogom 84:68 nastavila dominaciju u Sloveniji, a Nemanja Aleksandrov je Zlatorogu ubacio takođe šest poena i imao tri skoka,

Vladimir Tica i Mirko Kovač su sa svojim klubom Kozalinom osvojili Kup Poljske, pošto su u finalu pobedili Turov sa 80:75. Tica je ubacio 15 poena, dok je Kovač, koji je nedavno prešao u Kozalin za šest minuta dodao dva. Kup je igran i u Litvaniji gde je Lijetuvos Ritas u finalu pobedio Žalgiris sa 77:65. Najbolji kod Ritasa bili su bivši igrač Zvezde Milko Bjelica i Martinas Gecevičijus sa po 18 poena, dok je bivši plej ’crveno-belih’ Igor Milošević dao 9 poena.

U nemačkoj je igrano redovno, 24. kolo u kojem je Tuebingen ubedljivi poražen od Bremerhavena sa 82:60. Aleksandar Nađfeji je bio najbolji igrač u porazu svog tima sa 17 poena (7/12 za dva) i tri skoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve