Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.02.2010.

20:33

Pavlović novi generalni menadžer

Mirko Pavlović novi je generalni menadžer košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pavlović se na Mali Kalemegdan vraća posle dvogodišnje pauze, a u prethodnom periodu je veoma uspešno radio zajedno sa Marinom Sedlačekom na projektu razvoja mlađih selekcija.

“Drago mi je da sam se vratio na Mali Kalemegdan koji je moj drugi dom. Srećan sam što ću imati priliku da radim u okruženju velikih Zvezdaša i da ćemo zajedničkim snagama uspeti da izvučemo Klub iz teškog stanja”, kaže Pavlović.

Upravni odbor Crvene zvezde raskinuo je saradnju sa dosadašnjim prvim operativcem Kluba Milanom Opačićem, koji je na Mali Kalemegdan stigao u avgustu 2008. godine.

Crvena zvezda je pre nekoliko nedelja dobila i novog predsednika Vladislava Lučića, jednog od najzaslužnijih ljudi za tri poslednje osvojene titule prvaka države crveno-belih. Lučić je nedavno najavio novu sistematizaciju u Klubu zbog prevelikih dugova.

“Odredili smo pravce u kojima Klub treba da se razvija u narednom periodu. Pokušaćemo da saniramo finansijsko stanje, da zadržimo tim, koji će definitivno u budućnosti imati veliku vrednost i da uradimo što više u Evrokupu. Pravimo reorganizaciju. Mora da se zna ko šta radi i moramo da štedimo na svakom koraku. Budžeti u prethodnom periodu su bili preveliki i nerealni. Moramo da se okrenemo sami sebi, da stvorimo radionicu, a ja imam veliko poverenje u Trifu (Aleksandra Trifunovića), Nešu (Nebojšu Ilića) i Mirka (Mirka Pavlovića) kojima sam bio trener i sa kojima ima fantastičnu saradnju”, ističe Lučić u izjavi za B92.

Upravni odbor je na sastanku doneo odluku o osnivanju sportske, pravne i finansijske komisije. Na zvaničnom klupskom sajtu je objavljeno da je za novog člana Upravnog odbora postavljen Nikola Marijanović. Nova sistematizacija u Klubu biće sprovedena posle sledeće Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve