Nova vest
Košarka

Sreda, 10.02.2010.

16:36

Teška grupa za U17 tim na SP

Muška mlada (U17) košarkaška reprezentacija Srbije igraće na SP u A grupi, a protivnici će joj biti selekcije SAD, Argentine, Litvanije, Kine i Egipta.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Svetski šampionat biće održan u Hamburgu od 2. do 11. jula, a naši mladi kosarkaši prvu utakmicu igraće 2. jula protiv Egipta. Nakon toga, slede dueli sa Kinom (3. jula), Argentinom (5. jula), Litvanijom (6. jula) i SAD (7. jula). U grupi B igraće Kanada, Poljska, Koreja, Španija, Australija i Nemačka.

Četiri prvoplasirana tima iz obe grupe izboriće plasman u četvrtfinale, koje je na programu 9. jula. Polufinalni mečevi igraće se 10, a finale 11. jula.

Trener reprezentacije Srbije Nenad Trunić, koji je prisustvovao žrebanju, izjavio je da nas čeka težak zadatak, jer u grupi imamo četiri kontinentalna šampiona - SAD, Argentinu, Kinu i Egipat, kao i vicešampiona Evrope Litvaniju.

"Naša grupa je mnogo teža, jer smo iz svakog šešira dobili najteže protivnike. Ono što je dobro je činjenica da ćemo na početku igrati protiv nešto lakših ekipa. Ukoliko prođemo u četvrtfinale, imaćemo, uslovno rečeno, lakšeg rivala. Ostaje nam da se što bolje pripremimo kako bismo predstavili Srbiju na na najbolji način", rekao je Trunić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve