Nova vest
Košarka

Sreda, 10.02.2010.

14:30

Barcokas: "Plašim se euforije"

U trećem kolu Top16 faze Evrolige košarkaši Marusija dočekuju Partizan puni samopouzdanja posle pobeda protiv Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Međutim, trener tog atinskog kluba Jorgos Barcokas priznao je da se plaši da novonastala euforija ne sputa njegove igrače u duelu sa Partizanom. "Duel sa Partizanom dočekujemo u neuobičajenoj atmosferi, jer smo za samo tri dana pobedili dva najveća grčka kluba. Zbog toga nam je sada najvažnije da smirimo strasti i u taj duel uđemo hladne glave", ocenio je Barcokas.

"Bez obzira na dobre rezultate koje smo ostvarili, moramo ostati mirni i na zemlji. Partizan je klub sa tradicijom i kvalitetom. Oni neguju stil koji ja obožavam i igraju svoju igru bez obzira na sastav tima, a to je ogromno dostignuće. Veoma poštujem trenera Vujoševića i srećan sam što ću imati prilike da ga upoznam", rekao je Barcokas.

Trener Marusija je dodao da će njegovi igrači protiv Partizana najveću pažnju morati da posvete igri u odbrani.

"Ako ne budemo kontrolisali ritam utakmice i uđemo u jurnjavu sa mnogo izgubljenih lopti, omogućićemo protivniku da postiže lake poene. To je ono što po svaku cenu moramo da izbegnemo da bismo imali šansu da pobedimo", zaključio je je Barcokas.

Najbolji igač Marusja Džamon Lukas podsetio je da će se u četvrtak sastati dve ekipe koje su pre starta Top16 faze bile proglašena za autsajedere u grupi.

"Pre početka Top16 faze niko nije ni sanjao da će posle dva kola tabela u našoj grupi izgledati ovako. Partizan i Marusi bili su proglašeni za autsajdere, ali su pokazali da su prognoze bile loše. U poređenju sa Panatinaikosom i Barselonom ova dva tima nemaju velika imena, ali imaju izvaredan timski rad. Izuzetno poštujemo Partizan, ali verujemo u sebe i mislim da imamo šansu za trijumf", rekao je Lukas.

Utakmica Marusi - Partizan igra se u četvrtak u Atini, od 18:45 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu