Nova vest
Košarka

Nedelja, 07.02.2010.

21:10

Kadeti zlatni u Turskoj

Košarkaši Srbije osvojili su kadetski turnir u Turskoj pobedom nad Francuskom 85:82 ((17:24, 14:12, 24:24, 30:22).

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U finalnoj utakmici naši kadeti su u veoma uzbudljivom finišu uspeli da preokrenu konstantno vođstvo i savladaju odličnu Francusku koja je do finala, kao i naša selekcija, došla ostvarivši šest uzastopnih pobeda. Najefikasniji u našem timu bio je Nikola Radičević sa 17 poena, dok je sjajan bio i MVP turnira Nikola Janković 'dabl-dablom' od 16 poena i 12 skokova.

Treba istaći i izvanrednu partiju Vasilija Micića koji je pored 14 poena ostvario i 9 asistencija.

Saša Nikitović, prvi trener naše reprezentacije prezadovoljan je prikazanim igrama u Konji.

"U šest utakmica, zabeležili smo isto toliko pobeda. Oprobali smo se protiv svih ekipa koje nas očekuju i na Evropskom prvenstvu. Imali smo konstantnu igri tokom celog turnira. Na kraju smo odigrali starno dobar meč protiv Francuske, gde smo skoro 37. minuta bili u zaostatku, ali smo strpljivom igrom u ta tri minuta uspeli da prelomimo.“

Nikitović je istakao da je turnir u Konji bio od višestrukog značaja za naš tim. S obzirom da je ovo prvo okupljanje ovog tima, sada je mogao da se uveri u prednosti, ali i nedostatke na kojima posebno treba raditi.

"Nedostaje uigranost. Ali, to je normalno jer je tim prvi put u ovom sastavu. Imali smo svega desetak zajedničkih treninga. Ali, evidentan je veliki prostor za napredak. Osim toga, najbitnije je da postoji pravi timski duh, odličan odnos igrača prema igri, ali i prema obavezama“, istakao je Nikitović.

Selektor srpskih kadeta je napomenuo da je 'Turk Telekom' turnir bio izuzetno dobro organizovan, na nivou organizacije seniorskog Evropskog prvenstva.

"Domaćini žele da ovaj turnir turnir preraste u novi Majnham. Trebalo bi da postane najjači turnir za kadete na svetu, da postane nezvanično prvenstvo sveta.“

Kadetska selekcija se u Beograd vraća u ponedeljak u ranim poslepodnevnim časovima letom iz Istanbula.

Srbija – Francuska 85:82 (17:24, 14:12, 24:24, 30:22)

Srbija: Đorđević, Pot 4, Čvorović 11, Micić 14 (9 as), Knežević, Anđušić 8, Radičević 17, Nikola Janković 16 (12 sk), Miloš Janković 4, Milutinov, Ristić, Majić 11 (6 sk)

Francuska: Pinda 5, Rasine 19, Marao 14, Sene 6, Basile, Inglis 15, Časang 2, Dalo 9, Mendez, Binvignat, Džaite10, Tomas 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve