Nova vest
Košarka

Sreda, 27.01.2010.

23:38

Vujošević: Ista smo ekipa kao i pre

Posle nove velike pobede Partizana u Evroligi, trener Duško Vujošević je za B92 istakao pre svega rasterećenost ’crno-belih’ ali i pritisak kod rivala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ su gubili veći deo meča ali su sjajno odigrali u završnici i ponovo pobedili branioca evropske titule. „Kada su se odlepili na devet razlike mi smo se brzo vratili pa je kod njih rasla nervoza jer su imali breme favorita i imperativ da kući reše meč u svojiu korist. Promašili su neke otvorene šuteve i mi smo to iskoristili".

Ovaj trijumf Partizana će sigurno podići očekivanja u javnosti i među navijačima iako je početkom sezone isticano da bi i plasman u Top 16 bilo nerealno očekivati.

„Išli smo u Atinu u okvirima realnosti. S jedne strane ovaj uspeh je zabeležen što smo igrali rastereceni, što smo već prevazišli očekivnja. Ista smo ekipa koja je bila i pre ove utakmice. Ne bi trebalo stavljati neki imperativ posle ove pobede koja jeste veličanstvena. Vrlo brzo moramo da prevaziđemo ovu atmosferu i uđemo u sledeći meč svesni da su protivnici favoriti ali dajući na svakoj utakmici maksimum angažovanja sa nadom da će doći novi rezultati“.

Partizan je kao i prethodnih sezone ponovo dominirao u skoku iako je igrao bez najboljeg igrača iz regularnog dela sezone Aleksa Marića.

„Falili u im i neki igrači mada smo i mi igrali bez Marica. Jednostavno veća opterećenos je dovela do njihovih promašaja. Mi imamo veliku snagu u skoku sa skakačkom trojokom. Uz Vraneša i Robertsa tu je i Veseli. Veliki faktori je i ogromna želja u tom segmentu igre“.

Partizan u drugom kolu dočekuje do sada ne poraženu ekipu Barselone, ali pre toga Vujošević ističe duel sa Bosnom u Sarajevu.

„Bićemo sigurno jako motivisani i u obavezi da pobedimo za vikend, a do Barselone ima vremena pa ćemo na konferenciji pričati o tome“, zaključio je Vujošević.

U drugom meču grupe u četvrtak Barselona dočekuje još jedan atinski tim, Marusi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve