Nova vest
Košarka

Sreda, 30.12.2009.

18:42

Vladimir Micov prešao u Kantu

Srpski košarkaš Vladimir Micov potpisao je ugovor sa Kantuom, a u redove italijanskog kluba dolazi kao zamena za Otijusa Džefersa.

Izvor: B92, EuroBasket

Autor:B92, EuroBasket

Default images

Uprava Kantua otpustila je 24-godišnjeg Amerikanca jer nije bila zadovoljna njegovim partijama. Micov je sezonu počeo u španskom Kaha Laboralu – u Evroligi je za prosečno 15,1 minuta ubacivao 4,1 poena (2,9 sk.), dok je u ACB ligi igrao 12,3 minuta i davao 2,7 poena po meču. Kantu je trenutno četvrti na tabeli italijanske lige sa sedam pobeda i četiri poraza.

Micov je u Kaha Laboral došao iz grčkog Panioniosa, gde je završio prošlu sezonu pošto je prethodno nosio dres Budućnosti iz Podgorice.

Na šest mečeva grčkog šampionata Micov je u proseku beležio devet poena i 4.2 skoka. U redovima Budućnosti na osam mečeva Evrokupa prošle sezone imao je prosek od 11.4 poena, 3.6 skokova i 2.5 asistencije.

On je bio član Budućnosti od 2005. godine, a u međuvremenu je jednu polusezonu proveo u Partizanu. Micov je karijeru počeo u Beopetrolu, da bi kasnije prešao u Crvenu zvezdu. Takođe je bio član OKK Beograda i Lavova.

Bio je član kadetske, omladinske i mlade reprezentacije Jugoslavije i Srbije i Crne Gore. Na kadetskom evropskom prvenstvu 2001. godine osvojio je zlatnu medalju u timu sa Lukom Bogdanovićem, Darkom Miličićem, Kostom Perovićem...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve